BREIT PORTAL DZSENDER “Isten is transzvesztita!” Botrányos misét tartott három “pásztor”

“Isten is transzvesztita!” Botrányos misét tartott három “pásztor”

11874
0
SHARE
Transz pásztorok misét celebrálnak.
Transz pásztorok misét celebrálnak.

Elképesztő jelenet zajlott le egy kubai templomban, ahol három transzgender (!) “pásztor” tartott misét. Egyikük azt állította, Isten is transznemű.

A kápolnát szívárványos zászlók dekorálták, miközben a brazil, kanadai és amerikai transznemű lelkészek éppen misét celebráltak. Kubában ez volt az első ilyen alkalom.

“Ma este azt ünnepeljük, hogy minden ember egyenlő, ez egy új korszak Kubában” – fogalmazott Alexya Salvador, a brazil transznemű. A születésekor még Alexander névre hallgató lelkész egy fekete ruhát viselt, némi fehér szalaggal és csipkével díszítve.

“Isten szeretete radikálisan befogadó”

– hangoztatta.

Mise a befogadásról.
Mise a befogadásról.

A pénteki mise a csúcspontja volt annak háromnapos konferenciának, amit a nemzetközi Metropolita Közösség Egyház szervezett a transzszexualitás és a teológia kapcsolatáról.

Sosem volt még ilyen mise a világon

“Ez nem csak Kubában páratlan, hanem valószínűleg az első ilyen esemény az egész világon” – hangoztatta Allyson Robinson, a transznemű washingtoni transz lelkész.

A konferenciát a homofóbia elleni küzdelem nemzetközi világnapján rendezték meg. Az esemény egyik pontján Salvador arról értekezett, hogy

Isten transznemű, mert a Szentháromságban levő Szent Szellem női nemű és mellette van az Atya és a Fiú.

Salvandor egy fotóval.
Salvandor egy fotóval.

Elaine Saralegui, az MCC kubai ágának leszbikus pásztora reméli, hogy a rendezvény arra bátorít mindenkit a világon, hogy felismerjék: a keresztény és transznemű lét nem összeegyeztethetetlen.

Salvador szerint mindenkinek biztosítani kellene a jogot, hogy családja lehessen. Ő két gyermeket fogadott örökbe, köztük egy transznemű lányt. “Hiszem, hogy Isten ezen érintése eljön a kubai társadalomba is.”

Forrás: Reuters