BREIT PORTAL TENGERENTÚL Clinton tanácsát kérte Romney, lehet-e Trump külügyminisztere

Clinton tanácsát kérte Romney, lehet-e Trump külügyminisztere

2007
0
SHARE
Forrás: Mitt Romnew Facebook
Forrás: Mitt Romnew Facebook

Mitt Romney korábbi massachusettsi kormányzó és a 2012-es amerikai elnökválasztás republikánus elnökjelöltje egy rendezvényen elmondta: Hillary Clinton korábbi külügyminiszter arra nógatta őt, hogy vállalja el ezt a posztot Donald Trump kormányzatában.

A Utah államban lévő elegáns üdülőhelyen, Park Cityben a Republikánus Párt nagy adományozói számára tartott összejövetelen hozta nyilvánosságra a volt elnökjelölt, hogy a tavalyi elnökválasztás vesztese, a demokrata Hillary Clinton arra biztatta, vállalja el a külügyminiszteri megbízatást.

Romney elbeszéléséből kiderült az is, hogy ő kereste meg tanácsért Clintont, rögtön azt követően, hogy Mike Pence megválasztott alelnöktől telefonhívást kapott, amelyben Pence jelezte neki, hogy esetleg felkérik a miniszteri posztra.

A 2012-es elnökválasztás republikánus elnökjelöltje elmondta: meghökkentette, hogy rajta van a miniszterjelöltek listáján, hiszen a választási kampányban az egyik legélesebb bírálója volt a végül megválasztott Donald Trumpnak. Éppen Hawaiion golfozott, amikor Mike Pence felhívta őt. Azonnal körbetelefonált korábbi külügyminisztereket, elsőként az éppen vereséget szenvedett Hillary Clintont.

A volt külügyminiszterek támogatták Romney kinevezését

“Minden egyes volt külügyminiszter erőteljesen bátorított, hogy vállaljam csak el a megbízatást, ha felkínálják, azt mondták, nagyon is engem szeretnének látni ezen a poszton” – osztotta meg információit Romney. Hozzátette: megmelengette a szívét, hogy a megválasztott elnök reá gondolt, hiszen ezzel azt is jelezte, hogy egy tőle eltérően gondolkodó és sok kérdésben az övétől eltérő álláspontot képviselő politikust szívesen látna a kormányában.

Mitt Romney pénteken este azt állította: ha tényleg felkérték volna, elvállalja az amerikai diplomácia irányítását, annak ellenére is, hogy Oroszország, Szíria, Afganisztán, Kína és Észak-Korea ügyében homlokegyenesen másként gondolkodik, mint Donald Trump. “De, mint tudjuk, mást választott, és szerintem jól döntött” – szögezte le a republikánus támogatók körében Mitt Romney.

Forrás: MTI nyomán