BREIT PORTAL DZSENDER Az AfD után az UKIP-nek is leszbikus vezére lehet

Az AfD után az UKIP-nek is leszbikus vezére lehet

2250
0
SHARE
Leszbikus vezető pályázik az UKIP elnökségéreLeszbikus vezető pályázik az UKIP elnökségéreLeszbikus vezető pályázik az UKIP elnökségére
Leszbikus vezető pályázik az UKIP elnökségére

Miután a EU-, és bevándorlásellenes AfD leszbikus társelnököt választott, könnyen lehet, hogy a brit UKIP is hasonló útra lép.

A szélsőjobboldalinak tartott iszlámellenes UKIP a júniusi brit választáson borzalmasan leszerepelt. Vezetője, Paul Nutall le is mondott, miután egy képviselői helyet sem sikerült megszerezniük.

Az elnöki posztra többen is pályáznak, köztük a melegjogi aktivista, a leszbikus Anne Marie Waters és a meleg skót képviselő, David Coburn.

Waters elkötelezett aktivistája az iszlámellenes Pegida mozgalomnak, többször dicsérte Marine Le Pent és Geert Wilderst. De részt vett a Tommy Robinson által alapított Angol Védelmi Ligában is.

Saját bevallása szerint egyetem óta melegjogi aktivista. A Pink Newsnak azt nyilatkozta, hatalmas problémának tartja, hogy a prominens LMBT-vezetők figyelmen kívül hagyják a vallási homofóbiát, amit elsősorban az iszlám testesít meg.

Emlékeztetett, egyre több muszlim gondolja úgy Európában, hogy a homoszexualitást halállal kellene büntetni. Ha megválasztják, ő lehet a második LMBT-vezető, aki bevándorlásellenes bárt élére kerül.

Alice Weidel, az AfD társelnöke
Alice Weidel, az AfD társelnöke
Leszbikus társelnök az AfD élén

Áprilisban a bevándorláskritikus német AfD párt élére Alice Weidelt, a liberális nézeteit és leszbikus életvitelét büszkén vállaló közgazdászt választották listavezetőnek. Weidel úgy véli, a “népnemzeti” nézetek károsak a pártra nézve.

A Baden-Würtembergben élő 38 éves közgazdász mérsékeltebb nézeteket képvisel a pártot lemondásáig vezető Frauke Petrynél. Migrációs politikája miatt azonban erős kritikusa Angela Merkel német kancellárnak. Ahol csak lehet, bírálja az iszlámot “kőkorszaki” szabályai miatt.

Weidel élettársával, egy svájci nővel él együtt, egy négyéves fiút nevelnek a Boden-tónál.

Forrás: PinkNews, Mandiner