BREIT PORTAL DZSENDER Ijesztő adatok: A keresztények többsége támogatja a melegházasságot

Ijesztő adatok: A keresztények többsége támogatja a melegházasságot

3139
0
SHARE
Egyre inkább elfogadott a homoszexualitás a keresztények körében is.
Egyre inkább elfogadott a homoszexualitás a keresztények körében is.

Az Egyesült Királyságban a keresztények több, mint a fele támogatja az azonos nemű kapcsolatokat egy új tanulmány szerint.

A British Social Attitudes kutatása szerint 2016-ban a keresztények többsége úgy vélte, a homoszexuális kapcsolatok egyáltalán nem helytelenek.

Az anglikánok körében a hívők 55 százaléka, a római katolikusoknál 62 százalék, és a többi keresztény felekezetnél pedig 53 százalék volt ez az arány.

Más vallásoknál ez az arány jóval alacsonyabb, 30 százalék volt. (Valószínű itt a szigetország muszlim társadalma nyomott a latba.) A vallástalanok körében 76 százalék ért egyet a meleg kapcsolatokkal.

Az egész brit társadalmat tekintve ez az arány 64 százalék.

A meleg kapcsolatok támogatottságának változása.
A meleg kapcsolatok támogatottságának változása.
Hasonló a helyzet az USA-ban

Hasonló számokat közölt a Pew Research is az amerikaiakról, ott a válaszadók kétharmada támogatja az azonos neműek házasságát.

A tanulmány szerint a katolikusok 67 százaléka, a protestánsok 68 százaléka osztotta ezt a véleményt. Egyedül a fehér evangéliumi protestánsok vélték úgy, hogy ez helytelen. De még a körükben is a megalkuvók aránya a 14 százalékról egy évtized alatt 35-re ugrott fel.

A brit jelentés arra a következtetésre jutott, hogy

“a házasság előtti szexuális élethez, az azonos nemű kapcsolatokhoz, az abortuszhoz és a pornográfiához való hozáállásban sokkal liberálisabban viszonyulnak az emberek.”

A leginkább szembetűnőbb változást azóta tapasztalják a kutatók, hogy 2014-ben legalizálták a homoszexuális házasságot.

Forrás: Brit tanulmány