BREIT PORTAL VATIKÁN Ferenc pápa: Nagyon veszélyes az USA és Oroszország szövetsége

Ferenc pápa: Nagyon veszélyes az USA és Oroszország szövetsége

3104
0
SHARE
Ferenc pápa
Ferenc pápa

Ferenc pápa egy interjúban kifejtette, nagyon veszélyesnek tartja az olyan hatalmak közötti szövetséget, amelyeknek rendkívül eltérő látásuk van a világról. Az egyházfő Amerika és Oroszország békülésére gondolt.

Az egyházfő Eugenio Scalfari olasz újságírónak azt mondta, aggódik a G2-as találkozó miatt, ami a világ legnagyobb gazdaságait hozza össze.

“Attól félek, hogy nagyon veszélyes a szövetség olyan hatalmak között, amelyeknek eltorzult látása van a világról: Amerika és Oroszország, Kína és Észak-Korea, Putyin és Aszad a szíriai háborúban”

– sorolta a példákat Ferenc pápa.

A katolikus vezető szerint a legnagyobb problémát ma a “szegények, elesettek és kirekesztettek” migrációja jelenti. Ferenc pápa azért aggódik a G20 miatt, mert az egyeztetések hátrányosan érinthetik a “menekülteket”.

Ferenc pápa újabb botránya: Koncentrációs táborokhoz hasonlította a migránsközpontokat az egyházfő

Ferenc pápa Egyesült Európát akar

“A gyarmatosítás Európában már elkezdődött. Ennek vannak pozitív és negatív aspektusai. Európa egyre gazdagabb, talán a világon a leggazdagabb térség. Ezért a migráció egyik célpontja.”

A pápa többszörösen hangsúlyozta, hogy a kontinens országainak muszáj sokkal egységesebb partnerségbe tömörülniük.

“Európa vagy föderális közösséggé válik, vagy már nem fog semmit sem érni a világban.”

Az egyházfő úgy véli, nem külön országoknak kellene a törvényeket és a politikai viselkedést meghatározni, hanem egy közös konföderációnak.

Épül a Birodalom: Ferenc pápa hadat üzent a nemzetállamoknak

Scalfari a La Republica ateista újságírója. Jézust nem tartja Istennek, de a tanításait sok szempontból elfogadja. A pápa rendszeresen ad neki interjúkat, amelyeket az újságíró nem felvesz, hanem fejből később leírja. Ezekkel az egyházfő rendkívül elégedett, így nagyon nem szokta azokat módosíttatni.

Forrás: La Republica