BREIT PORTAL HAZÁM, HAZÁM Döbbenet: Soros forradalmat szervez Orbán ellen?

Döbbenet: Soros forradalmat szervez Orbán ellen?

19842
4
SHARE
Soros plakátok az országban, Orbán időben felvette a kesztyűt?
Soros plakátok az országban, Orbán időben felvette a kesztyűt?

Összeesküvés-elméletnek tűnhet, mégis több jel utal arra, hogy Soros Györgyhöz köthető figurák segíthetnek egy potenciális magyar kormány elleni forradalom megszervezésében.

Megdöbbentő, de a hazai sajtóban egyedül a 444-nek tűnt fel (véletlen?), hogy pár hónapja megjelent a diktátorbuktatás magyar kézikönyve.

A Göncöl Kiadó gondozásában 2017 tavaszán magyar nyelvre is lefordították Szrgya Popovics “Útmutató a forradalomhoz” című könyvét. A műben gyakorlatilag azt írják le, hogyan lehet egy regnáló hatalmat erőszakmentes eszközökkel megdönteni.

A szerző videóban üzent a magyar “forradalmároknak”.

“Sziasztok! Szrgya Popovics vagyok. Egyetemistaként a 90-es években egy mozgalom vezetője voltam, amely a szerb gonosztevő, Szlobodan Milosevics ellen küzdött. Később kipróbáltam a politikát, nemzetközi tapasztalatokat szereztem, végül könyveket kezdtem írni. Az Útmutató a forradalomhoz most jelent meg magyarul. Erre különösen büszke vagyok! Annyi minden köt engem Magyarországhoz! Szeretem Budapestet, a feleségem évekig ott is élt. Az is jó, hogy a könyv most jelenik meg, mert benne kisemberek, mint te meg én, megváltoztatták a környezetüket, az országukat, sőt néha a világot is. Szabadkától a Maldív-szigetekig, Teherántól Caracasig, vannak emberek, akik küzdenek az álmaikért, az emberi jogokért, a demokráciáért és az igazi értékekért. Ha tudni akarod, hogy lehetsz ilyen, akkor ez a te könyved! Személyes élményem, hogy Magyarország egykor minket a világgal kötött össze, mikor a háború alatt Szerbia elszigetelődött. Most a magyarok talán hasznát vehetik az erőszakmentes eszközöknek.

Mikor 1992-ben először találkoztam Orbán Viktorral, nagy hatással volt rám. Liberális volt és haladó. “Olyan akarok lenni, mint ő!” – mondtam akkor. Mára a dolgok megváltoztak.

Ha változást akarsz Magyarországon, ez a te könyved! Találkozzunk Budapesten a könyvbemutatón!”

Ki az a Szrgya Popovics?

A 444 a cikkében úgy jellemzi a szerzőt, mint a világ egyik leggyűlöltebb embere az autokratikus rendszerekben. (Őt csak Soros és a szervezetei előzik meg – írják.)

A szerb aktivista annak idején az Otpor mozgalom szervezésével tevékeny szerepet vállalt abban, hogy megdöntsék Slobodan Milosevics uralmát. A mozgalom 5 éven keresztül dolgozott, mire sikerült elérniük a céljaikat.

A mozgalom az amerikai Gene Sharp munkásságát követve és feldolgozva, a legkülönfélébb erőszakmentes eszközökkel kezdtek neki a hatalom meggyengítéséhez.

Szrgya Popovics azóta a CANVAS nevezetű szervezettel járja a világot, hogy útmutatást adjon a regnáló hatalmakkal szembeni ellenálláshoz. Munkássága eredményeképp 2015-ben megírta az Útmutató a forradalomhoz című könyvét, ami pár hónapja magyarul is megjelent. (A mű alcíme: Hogyan lehet tejberizs, Lego figurák és más erőszakmentes eszközök segítségével közösségeket mozgósítani, diktátorokat megbuktatni vagy egyszerűen megváltoztatni a világot)

2017 tavaszra időzítették a megjelenést. Mi lehet a cél?
2017 tavaszra időzítették a megjelenést. Mi lehet a cél?
Miről szól a könyv?

A könyv tulajdonképpen Gene Sharp tanításait dolgozza fel aktuális tapasztalatokkal kiegészítve populáris nyelvezettel. Popovics szerint a diktatúrák megdöntéséhez alapvetően arra van szükség, hogy megtörjék a rendszer legyőzhetetlenségének érzését és az uralkodó félelmet. A műben azt írja, ha erőszakos az ellenzék és szervezetlen, akkor nem lesz vonzó.

Szrgya megemlíti, hogy annak idején 2009-ben találkoztak Belgrádban az egyiptomi Tahrír téren tiltakozást elindító aktivistákkal.

Az amerikai és szerb agytrösztök tehát közvetett módon hozzájárultak az “arab tavasz” kirobbantásához.

A könyv szerint az erőszakmentes forradalom eredményes. Adatok bizonyítják, hogy az erőszakos ellenállás 26 százaléka, míg az erőszakmentesnek 53 százaléka sikeres. Gyakorlatban az aktivistáknak kis célokkal kell kezdeniük, ami sokakat érint, utána lehet képviselni a fő célokat, mint pl. egy térség függetlensége, vagy a melegjogok.

Szrgya Popovics
Szrgya Popovics

Annak idején Popovics így nyilatkozott magukról: “Egyetemi campusokat foglalzunk el, szuperliberálisak, szuperműveltek, szupercoolak voltunk és teljesen el voltunk szakadva a valóságtól.” Kifejtette, hogy népszerűségüknek egyik oka az volt, hogy képesek voltak vicces akciókat szervezni és menővé tenni az ellenállást.

Hozzá kell tenni, hogy az Otpor sikerében kulcsszerepe volt az amerikai támogatásnak. Nagyhatalmi érdek volt az ellenzék támogatása,

a szervezkedés egyik legfontosabb helyszíne Budapest volt.

Ki az a Gene Sharp?

Gene Sharp egy nyugdíjazott politikatudomány professzor, aki 1973-ban részletes listát közölt arra, hogy a mindenkori forradalmárok hogyan tudnak hatalmakat megdönteni.

Könyvében összesen 198 pontot sorol fel. Erről korábban itt írtunk:

Forgatókönyv – 198 pont: Így akarják megbuktatni Donald Trumpot

Gene Sharp örökségéről 2011-ben dokumentumfilm is készült, akkor azonban még nem tudták, hogy a Közel-Keleten és Észak-Afrikában kirobbant forradalmak nem demokráciát, hanem még rosszabb állapotot eredményeztek az érintett országokban. Az már nem is említjük, hogy a kirobbantott forradalmak rendszerint nem maradnak erőszakmentesek.

A szíriai polgárháború brutális vérfürdőbe fulladt, Egyiptomban ismét kemény diktatúra van, a Maldív-szigeteken nem sokkal később a bukott elnök testvére került hatalomra.

A társadalmak destabilizálását eredményező mozgalmat élesen bírálja Irán és Venezuela, komoly kritikák érkeznek Oroszországból is, az Egyesült Arab Emírségben pedig egyenesen terrorszervezetnek nevezik a CANVAS-t.

Hogy jön ide Soros György?

Több portál és sajtóorgánum is azt írja, hogy Gene Sharp munkásságát Soros György finanszírozza. Soros Nyitott Társadalmak alapítványa, Gene Albert Einstein Intézete és a szerb CANVAS között is szoros kapcsolatot vélnek felfedezni.

Talán az sem véletlen, hogy Irán 2008-ban egy animált filmen úgy ábrázolta Sharpot, mint aki John McCain-nel és Soros Györggyel egy asztalnál, a CIA ügynökeként amerikai intervenciókat szervez.


Ezek tudatában érdekes újraolvasni Kövér László szavait, aki szerint az ellenzék a Soros-féle szervezetekkel szövetkezve zavargásokkal próbálnak hangulatot gerjeszteni a választások előtt.

Meg lehet kövezni érte, de Magyarországon nincs diktatúra, Orbán nem diktátor.

Vitatkozhatunk arról, hogy jó, vagy rossz-e a regnáló hatalom, de a magyar szavazók egy jelentős része még mindig a Fideszt támogatja. A legtöbb közvéleménykutató azt mutatja, hogy a kormánypártnak nagyobb a támogatottsága, mint az összes többi pártnak együttvéve.

Ez esetben a potenciális választások előtti forradalom nem a nép győzelmét, hanem a kevesek akaratának “erőszakos” kiterjesztését célozza.

További érdekességek

u.i. Érdekesség. Gadó György Pál a Népszabadságban tavaly nyáron a következő címmel írt véleménycikket: “Hallgassatok Szrgyára!”. Egy évvel később az Úmutató a forradalomhoz című könyv Fb-oldala a szerző köszöntőjét a következő címmel tette közzé: “Hallgassatok Szrgyára!” Formálódik a magyar felkelés?

u.i.2. A könyv Fb-oldalán elismerően nyilatkoznak a G20-ra szervezett demonstrációkról, mert a tüntetők többsége erőszakmentesen tiltakozott. Valójában Hamburgot háborús zónává változtatták a szélsőbaloldali lázongók, de persze fő a forradalom, nem?

u.i.3. A könyv előszava: “Az itt bemutatott mozgalmakat hétköznapi emberek indították, akik úgy gondolták, hogy összefogva és kreatívan gondolkodva megbuktathatják diktátorukat vagy megszüntethetik a jogtalanságokat. Történetükből kiderül, hogy milyen kulcsfontosságú tényezők tesznek egy mozgalmat képessé a társadalom megváltoztatására.A könyv második része gyakorlati tanácsokat tartalmaz, amelyek segítségével az erőszakmentes módszerek eredményesen alkalmazhatók. Remélem, a megismert példák mindenkit arra ösztönöznek majd, hogy próbáljon változtatni azon, amivel elégedetlen.Meg akarom győzni Önöket, hogy bár a hatalmon lévők, a pöffeszkedők és kiszolgálóik sokasága legyőzhetetlennek látszik, de uralmuk megdöntéséhez nem kell más, mint lelkesedés.”

u.i.4. Többen vették a lapot és már háborúról beszélnek.Már kirobbant a háború az Orbán-rezsim ellen. A zsarnok percei meg vannak számlálva. ” – olvasható egy online portálon.

A legnagyobb probléma az Gene Sharp és Szrgya Popovics elmélete értékek és elvek nélkül destabilizál társadalmakat.

Az okosakat az már nem érdekli, hogy mi lesz az erőszakmentes forradalom után: anarchia? még nagyobb diktatúra? A lényeg a lázadás és a hatalmak megdöntése, bármi áron. Emberek millió szenvednek a céltalan forradalmak miatt.