BREIT PORTAL EURÁBIA “Elsüllyesztjük az embercsempészek hajóit!” Interjú Martin Sellnerrel

“Elsüllyesztjük az embercsempészek hajóit!” Interjú Martin Sellnerrel

7664
2
SHARE
Martin Sellner interjút ad a Reutersnek.
Martin Sellner interjút ad a Reutersnek.

A több Európában is aktív Defend Europe nevű szervezet a közelmúltban bérelt egy hajót, amivel a Földközi-tengeri folyamatokat kívánják felügyelni. A sajtó által csak migránsellenesnek mondott szervezet vezéralakjával, Martin Sellnerrel készített interjút a Breitportal.

Amióta kihajóztatok a tengerre, azt olvasni mindenütt, hogy a hatóságok lekapcsoltak titeket. Mi történt valójában? Konfliktusba kerültetek a partiőrséggel? 
A média megpróbál minket befeketíteni azzal, hogy álhíreket terjeszt az akciónkról. Azt állították, hogy a C-Star egy felfegyverzett hajó, ami migránsokat akar ölni és meg akarja támadni az NGO hajókat. A hatalmas nyomás miatt rengeteg ellenőrzéssel, akadállyal és késleltetéssel szembesültünk. Minden megtesznek, hogy megállítsanak minket.
Ha nem háborúzni mentek, akkor mit fogtok csinálni a Földközi-tengeren, hogy kell ezt elképzelni? Fel-alá hajóztok, visszaviszitek a migránsokat, megállítjátok a civil hajókat? Mi a küldetésetek? 
Az elsődleges célunk az, hogy felügyeljük és dokumentáljuk, hogy mit is csinálnak valójában az NGO hajók a tengeren. A fotóink és videóink segítségével romba dönthetjük azt a képet, amit magukról mutatnak a felvételeik segítségével. Minden illegális tevékenységet jelenteni fogunk, ahogy azt is, ha kapcsolatba lépnek az embercsempészekkel. A missziónk során tehát ellehetetlenítjük az ilyen jellegű kollaborálást.
Mindemellett elsüllyesztjük a hátrahagyott magányos hajókat, hogy az éjszaka leple alatt ne tudják azokat az embercsempészek ismét visszavinni a partra. Ha olyan emberekkel találkozunk, akik veszélyben vannak, azokat meg fogjuk menteni a vízbe fúlástól és riasztjuk a tunéziai és líbiai parti őrséget, hogy biztosítsák a visszajutásukat Afrikába.
Az identitárius mozgalom zászlója a C-Star hajóján.
Az identitárius mozgalom zászlója a C-Star hajóján.
Az NGO-k általában úgy állítják be magukat, mint akik életmentők. Igaz ez? Ha együttműködnek az embercsempészekkel, akkor kvázi közvetve felelősek a Földközi tengeri halálesetekért. Vagy nem?
Nyilvánvaló, hogy az NGO-knak komoly szerepük van ebben. A Frontex és a líbiai partiőrség is kijelentette, hogy a tevékenységük csak súlyosbítja a helyzetet. Ha nem lennének, akkor nem indulnának el hajók erre a veszélyes útra, hiszen egyedül ők teszik lehetővé, hogy partot érjenek Európában. Miattuk sikeresek az embercsempészek, miattuk destabilizálható Líbia még jobban, és közvetve miattuk vesznek annyian a tengerbe. Nagyon gyakran az NGO-k követik azt a politikai hozzáállást, ami nem tiszteli a határokat és a nemzeti szuverenitást.
Ha egy hajó a közeletekben SOS jelzést küld, akkor mit tudtok csinálni? Van erre képzett legénységetek, hogy ilyen mentési munkálatot végezzetek? Van szakértő a fedélzeten? 
Mindenképpen fogadjuk a vészjelzést, és mindent megteszünk, hogy életeket mentsünk a SOLAS-szabályozás értelmében. A lehetőségeinkhez mérten a legközelebbi kikötőbe visszük a túlélőket, ami nyilvánvalóan nem Málta és nem Olaszország lesz. Van egy rendkívül tapasztalt kapitányunk és legénységünk, akik kiválóan tudják koordinálni az ilyen helyzeteket.
Az ausztrál politika bevált, senki sem fullad bele az óceánba.
Az ausztrál politika bevált, senki sem fullad bele az óceánba.
Az oldalatokon azt mondjátok, hogy az ausztráliai “No Way” kampány lenne az ideális Európában is. Hogyan működik ez? Kivitelezhető ez a metodika a Földközi-tengeren is? 
Nagyon egyszerű. Tunéziában menedékkérő központokat kell létesíteni, valamint támogatni kell a líbiai partiőrséget, hogy tartóztassák fel, fordítsák vissza, majd süllyesszék el az embercsempészek hajóit. Néhány héten belül az embercsempészek üzlete romokban lenne, és senki sem halna meg a tengeren.
A mainstream média sokszor úgy beszél rólatok és az identitáriusokról, mint neonácikról, szélsőjobbos hipszterekről, fasisztákról, stb. Miért támadnak ennyien benneteket? Ha nem vagytok szélsőséges radikálisok, akkor hogy merülnek fel ezek a vádak? 
Egy másik kérdéssel válaszolnék erre: Mégis hogyan kellene egy patrióta, aktivista NGO-nak működnie, hogy ne rágalmazza meg a mainsteam média? Aktívak, nyitottak, átláthatóak és erőszakmentesek vagyunk. Milyen konstruktív kritikát kapunk cserébe? Semmilyet. Számukra túlságosan jobboldaliak vagyunk. A mainstream ezzel szemben totálisan baloldali. A szemükben nincsen helye a hazafias ifjúsági szervezeteknek, tökmindegy, hogy mit tesznek, vagy mondanak. Ezért aggatnak ránk gúnyneveket, és szorgalmazzák a betiltásunkat.
Martin Sellner interjút ad.
Martin Sellner interjút ad.
Ha egy laikus olvasó rátok keres, vagy konkrétan rád, Martin Sellnerre, akkor egy olyan fotóra bukkan, amelyen egy neonáci férfi társaságában vagy látható. Ő most börtönben van. Mi a magyarázata ennek a felvételnek? Fiatalként tagja voltál neonáci csoportnak? 
2009-ben egy ünnepélyes ceremónián vettem részt, ahol többek között FPÖ-politikusok is részt vettek, köztük ez az ember is. Amikor fiatal voltam, akkor olyan szervezeteket kerestem, amik kiálltak azokért az értékekért, amik engem foglalkoztattak és bevontak a közéleti szerepvállalásba. Ilyet csak a nacionalista szubkultúrában találtam, ami nyilvánvalóan a multikulturális elit mumusa. Némi tapasztalatszerzés után rájöttem, hogy egy harmadik útra van szükség, ami egy alternatíva a elfogadhatatlan “nácik” és a múlt “multikulturalizmusa” között, ami elpusztítaná az európai identitás jövőjét.
A C-Star-os akció előtt rendkívül látványos és izgalmas megmozdulásokat szervezték Ausztriában is. Az Identitäre Bewegung osztrák szervezetének elnökeként a mozgalom egyik arca lettél. Hány tagotok van? Kapcsolódtok valahogy a politikához? FPÖ, vagy ÖVP, melyik jobb Európa és Ausztria szempontjából? 
A szervezetünk folyamatosan növekszik Ausztriában és Németországban is. Van 3-4 száz aktivistánk, valamint több, mint 10 ezer tagunk, támogatónk, adományozónk. Mi vagyunk a legaktívabb és legismertebb ifjúsági politikai szervezet. A Facebook követőink száma messze meghaladja bármelyik párt ifjúsági szervezetéét. Mindemellett nem vagyunk politikai párt. Változást szeretnénk a közbeszédben, nyílt és szabad vitát akarunk olyan kérdésekben, mint például a bevándorlás, vagy az iszlamizáció. Remélem, hogy a pártok és a politikusok is asztalra teszik ezeket az ügyeket, és azok lesznek sikeresek a következő választáson. Az FPÖ volt eddig az, aki ezekről a kérdésekről beszélt a kezdetektől, és most arra kényszeríti a többi pártot, köztük az ÖVP-t is, hogy végre nézzen szembe ezekkel a kínos témákkal. Akármi is lesz a kimenetele a választásnak, a közvélemény formálódik és ez az avantgárd mozgalmunknak is köszönhető.
A Defend Europe aktivistái.
A Defend Europe aktivistái.
Mit gondolsz Orbán Viktor bevándorlás politikájáról?
Orbán egy inspiratív személy és vezető. Mélyen tanulmányoztam a politikai pályafutását, és úgy vélem ideális az, ahogyan a kultúrpolitikáról, az alternatív médiáról, az egyszerű kérdésekről és mindennapi problémákról, az emberek gondjairól vélekedik. Felelősségteljesen döntött, amikor megvédte a határokat és a nemzeti identitást a globális nyomás és Soros kétes tevékenységével szemben. Ez az oka annak, hogy Köln és Bataclan nem történhet meg Magyarországon.
Van Magyarországon is az identitáriusoknak szervezete. Velük milyen kapcsolatban vagytok? Terveztek közös akciót? 
Nagyon örülünk annak, hogy az eszméink egyre népszerűbbek Európában. Hamarosan fel fogunk velük szorosabb kapcsolatot is venni. Ausztria és Magyarország hosszú idő óta szoros kapcsolatban van egymással, és jó lenne látni, ha ez a kötelék ismét kialakulna kettőnk között. Az alternatív Európáról kialakított orbáni elképzelés mentén futó visegrádi államok politikája sokkal vonzóbb az osztrákok számára, mint a határok nélküli Refugees Welcome doktrína, amit a jelenlegi uniós vezetők képviselnek.

(A szervezet nemrég sajtótájékoztatót is tartott a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban.)