BREIT PORTAL EURÁBIA Invázió Afrikából – exkluzív helyszíni beszámoló

Invázió Afrikából – exkluzív helyszíni beszámoló

6363
3
SHARE
Tömeges invázió várható a Száheli övből
Tömeges invázió várható a Száheli övből

A Breitportal egyik olvasója egyik cikkünk után terjedelmes beszámolót készített Afrika szaharai Száhel övezetében tapasztalható állapotokról. Az európai hírszerzés azt gyanítja, hogy hamarosan milliós számban fognak érkezni a migránsok a kontinensről, amit az Afrikában élő magyar származású olvasónk első kézből tudott megerősíteni. Elképesztő történet. Első rész.

Kik ezek az emberek? Honnan jönnek?

A Kádár rendszerből ismert internacionalista oktatási papírokkal a zsebemben disszidáltam a 80-as évek elején. Akkor láttam először külföldön színes bőrű embert, nem mondható rólam, hogy rasszista lennék. A Rémusz bácsi meséi és a Fekete Afrika vad polgárháborúi között eltelt időszakban rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. Még párkapcsolatom is volt egy színes bőrű francia nővel, aki Guadaloup szigetén lakott.

Már elsőre a Száhel övezetben tettem a lábamat afrikai földre, naivitásnak egy pillanatra sem adott esélyt a kontinens. A délutáni szieszta időszakában a tábor előtt felgyülemlett helyiek kisebb zsibvásárt rendeztek. Ezen többek között tevét, vagy lovat lehetett bérelni, s sivatagi lovastúrát lehetett tenni. Itt tanultam meg lovagolni. Egyik alkalommal kinéztem egy lovat, majd amikor a kialkudott óradíj után fel akartam szállni a nyeregbe, a kengyel leszakadt. Európai mentalitással azonnal a másik 12 lókupec felé fordultam, s két percen belül már egy másik ló hátán lovagoltam ki ugyanazzal a bérleti díjjal.

Kis idő múlva négy lovas jelent meg mögöttem a sivatagban, vágtázva értek utol, akkor ismertem fel közöttük az első lótulajdonost. Rikoltozással megtorpantották a lovamat és jelezték, hogy beszélnünk kell.

Amikor leszálltunk, akkor már előkerültek a kések is. Szerencsére én is fel voltam készülve, ruhám alatt egy jókora fekete, fűrészes pengéjú túlélő kés volt elrejtve.

Próbáltak ijesztgetni, de valójában én ijesztettem meg őket. Azonnal ellovagoltak.

Levonva a tanulságot, hasonló a mentalitásuk, mint azoknak a hipermultiknak, akik a Transzatlanti Szabadkereskedelmi Megállapodás szerint a „remélt haszon elvesztése” fejében kérnek fizetséget. Szóval, az ötletek néha nagyon messziről származnak.

Nincs hátradőlés: Elképesztő tömegek érkezhetnek Afrikából

Honnan származik az európai migránsok egy része?

A Száhel övezet a Szahara déli részét köti össze a szavannával délen és kelet-nyugat irányban átszeli Afrikát. A kontinens egyik adottsága az, hogy a cecelégy jelenléte a szavannától az erdők felé délre, megakadályozza a háziállatok tenyésztését. Északon ugyanúgy gátat szab ennek a Szahara. Így kialakult egy természetes népességi eloszlás ezen a sávon. A sivatagosabb Száhel részen  olyan muzulmán vallású emberek élnek, akiket az arabok kolonizáltak, ők a szavanna irányában próbálnak állatokat tenyészteni. Közülük kerülnek ki azok a kereskedők is, akik először kereskedtek a Fekete Afrika és az Arab-félsziget között. Ezek az embercsoportok délre és a keresztények irányába terjeszkednek.

A szavanna déli részétől lefelé már keresztények élnek, akik az európai gyarmatosítás eredményeképpen a mezőgazdálkodásból és halászatból, vadászatból éltek. Ez a kétféle életmód rengeteg konfliktust okoz.

Képzeljük el, amikor egy kétszáz fős zebu csorda elhalad egy ültetvény mellett. Sok a kár, és akkor eldördülnek a fegyverek is a pásztorok és a parasztok között.

Botrány: Így szállítják Európába a migránsokat az NGO-hajók

Az iszlám hatása

Az iszlám meglehetősen csekély hatást tud gyakorolni a muzulmán nomádokra és a karavános kereskedőkre. Egyszer egy évig laktam egy hotelben egy In Salah nevezetű városkában. Onnan irányítottam három olajfúrás logisztikájának egy részét. Itt megismerkedtem egy francia nővel, aki minden évben itt töltött fél évet egy nagy utazási iroda logisztikus alkalmazottjaként. Ő egyhetes sivatagi tevekirándulásokat szervezett európaiaknak. Mivel volt egy szerződésük egy helyi „főmuftival”, annak a házában lakott az asszonyoknak elkerített részen. Innen értesültem, hogyan zajlik az élet egy modern háremben. Messze nem őrült féltékenység és a birtoklási vágytól hajtott szex mánia tapasztalható.

Például az első asszony az, aki a családok között ki van jelölve. Utána következik a gyerekkori szerelem. Egy férfinak összesen négy felesége lehet, de ez meglehetősen ritka itt a Száhelben. Ellenben nagyon szokványos az elválás. Régen a Száhel kereskedői a mauritániai rabszolgapiacon vásároltak portékát, majd In Salah városában pihentették őket, mielőtt északra, vagy keletre vitték őket. Onnan visszafelé az úton pedig sót hoztak magukkal. Ezek a karavánok általában két évig voltak távol és nem volt ritka, hogy a hátrahagyott asszonyuk vagy terhesen, vagy kisbabával várta őket. Ebből sosem csináltak drámát, mivel a családon belül egy férfi rokon nemzette a gyermeket. Sajnos az iszlám engedélyezi az első unokatestvérek közötti házasságot, ami viszont rengeteg degenerált gyermeket eredményez.

Amikor Csádban a sofőröm egyik reggel véres kocsival jött feldúlt állapotban értem, az történt, hogy

a szokásos útja során kidobtak egy gyereket a kocsi alá.

A Párizs-Dakar rally verseny megszűnése előtt hétköznapi volt ez a gyakorlat a versenyen. Ugyanis a családok nem akarnak felnevelni egy rendellenességgel született beteg gyermeket, nem ebből a célból nemzették. Viszont mint mindennek, a halálnak is megvan az ára ebben a  világban. Így kifizettem az 1,6 M CFA összeget a családnak, majd kirúgtam a sofőrt, mert már ez volt a második ilyen esete. Számunkra elképzelhetetlen, hogy egyesek képesek feláldozni a gyermeküket, mint azok a büszke palesztin asszonyok, akik nyíltan verik a mellüket, amikor az egyik fiuk öngyilkos merényletet követ el. Ez a túlélés egyik borzalmas változata.

Ijesztő adatok: Robbannásszerűen terjed az iszlám a világban

A városlakókra viszont nagy hatással van az iszlám. Amikor az EU egy vízgazdálkodási segély keretében hatalmas víztornyot épített, a muzulmán városlakók a szudáni határon fekvő Abechében támadásnak vették. Válaszul egy évre rá szaúdi pénzből egy picivel magasabb mecsetet építettek díszes zöld (az iszlám színe) mozaikkal kirakva. A városbeliek a pénteki nagy ima során kapják meg az információkat, így viszonylag gyorsan világszerte homogének tudnak lenni. Ez nagyon veszélyes, mivel ők csak az innen származó információkat veszik komolyan. Meg kell jegyezni, hogy az imámnak itt semmilyen iskolai végzettséggel nem kell rendelkeznie azon kívül, hogy kívülről kell tudnia a Koránt. Most a cégünk kertésze osztja az észt péntekenként, mint imám az olajipari és turbina mérnököknek, akik az itteni projekten dolgoznak!

A Koránon keresztül az iszlám egy álmot ad a szegényeknek. Ezt a szaúdi keményvonalas terjeszkedés mindig állami szintű korrupcióval és helyi szintű mecsetépítéssel, valamint földtulajdonok megszerzésével hajtja végre. A zsarolás is a szaúdiak nagy fegyvere, ugyanis bármikor megtilthatják akár egész országoknak a mekkai zarándokutat. Ezt ugye minden hívőnek legalább egyszer el kell végeznie életében. Míg a kereszténység valós segélyt oszt, ők eszmeit. Djiboutiból mentünk át egyszer segélyt vinni az első szomáliai polgárháború során. A falvakba mindig egy iszlamista hírvivő ment előttünk, aki elmagyarázta a lakosságnak, hogy a Korán is azt írja, eljön az idő, amikor Allah elküldi a keresztény rabszolgákat, akik az igazhitűeket fogják szolgálni. Ezzel tulajdonképpen minden eszmei értéke elveszett a segélyeknek. Ezért is rengeteg a szomáliai a skandináv országokban, mert ezt a gondolatot követve odamentek, az eszement svéd és norvég NGO-k szedték össze őket.

Az iszlám lehetővé teszi, hogy egy viszonylagos szegénységben élő férfi akár egy tucat gyereket is neveljen a helyi mecset segítségével.

Ez is az oka, hogy legtöbbjük soha nem is gondol a munkára, mert „ő egy jó muzulmán, aki sok fiút nemz”.

Horrorszilveszter: Tűzijátékkal lövöldöztek a svédekre a migránsok – felvétel

A kereszténység hatása

A keresztények ugyancsak meglehetősen vallásosak, elképzelhetetlen lett volna, hogy vasárnaponként Gabriel, a szakácsom ne ment volna el egész délután templomba. Ők a híreket általában pletykákon, és a családtagok telefonos üzenetein keresztül kapják. Számukra teljesen felesleges az EU felhívása, mert azt nem hiszik el. Az viszont többet fog nyomni a latban, ha egy unokatestvér segélyt és fedelet kap úgy, hogy még dolgoznia sem kell többet. Mivel nincsen írásbeli történetiségük, minden információ szájról-szájra terjed. Ezért nagyon érzékenyek a rémhírekre és könnyen meg is félemlíthetőek.

Például az első elefántcsontparti polgárháború idején elterjesztették a muzulmánok, akik északról délre haladva akarták átvenni a hatalmat, hogy egy boszorkány segíti őket. A pletyka szerint át tudták őket változtatni fa állagú tárgyakká, amiket átszállítva a frontvonalon, visszaváltoztat, így hátba tudják őket támadni. Komplett keresztény századok futamodtak meg a fegyvereiket hátrahagyva. Ugye minden regélő hozzátesz kicsit a sztorihoz, és a végére kialakuló eredmény az ismeretlenről valóban félelmetes lehet.

A demográfia náluk sem alacsonyabb, mint a muzulmán felebarátaiknál. Egyszer egy hatalmas ünnepség volt egyszer a szomszéd városnegyedben egy Bebedjia nevű helyen, ahol két évig laktam Csádban.

Kérdésemre vidáman mesélték, hogy a falufőnök 70 évesen sikeresen nemzett újra egy gyermeket! A sok gyerek dolga a felnőttek kiszolgálása, tehát minél több a gyerek, és később jönnek, annál könnyebb lesz az élete a párnak.

Emlékezzünk, amíg nem volt nyugdíjrendszer, addig nálunk Európában is jóval magasabb volt a vállalt gyermekek száma.

“Elsüllyesztjük az embercsempészek hajóit!” Interjú Martin Sellnerrel

A malii technika

Franciaország egykori gyarmatáról, a száheli Maliból meglehetősen nagyszámú migráns érkezett az anyaországba. Egy itteni algír újság tényfeltáró cikkében olvastam a következőt, amit leegyszerűsítettem. A malii technika a következő: egy falu összeadja a pénzt egy fiatal és erős fiúnak, akit Európába, majd Franciaországba juttat el, ahol exponenciális a családi pótlék. Miután megérkezett és albérletet talált, küldenek egy lányt is, aki már terhes valakitől. A lány megszüli a gyereket, majd azonnal újra teherbe esik. Ekkor ismét küldenek egy lányt utánuk, aki szintén terhes. Majd jönnek sorba a lányok. Minden lány egyedülálló anyaként van bejelentve. Amint állami lakáshoz jutnak, és a családi pótlékon keresztül növelik a bevételüket, elkezdik visszafizetni az adósságukat a falunak. Pár év és már nyereséges az üzlet az egész falunak, ahol elkezdik építeni a fiú házát, ahova majd visszatér. Kb 40 évesen tér vissza, ahol feleségül veszi a fiatal, falu által számára elkülönített lányt. A Franciaországban maradt gyereksereg pedig neveletlenül, utcagyerekként nő fel, és a drogkereskedelmen kívül semmihez nem értő fiatalok hada lesz belőlük.

A rekordot egy négyemeletes ház összes lakását elfoglaló Mali tartja összesen 134 családtaggal, mind állami segélyből élve.

Hamarosan folytatjuk.