BREIT PORTAL VATIKÁN Bannon: “A Katolikus Egyház gazdasági érdeke a korlátlan bevándorlás”

Bannon: “A Katolikus Egyház gazdasági érdeke a korlátlan bevándorlás”

2905
0
SHARE
Steve Bannon a 60 Minutes műsorban
Steve Bannon a 60 Minutes műsorban

A 60 Minutesnek adott interjújában Steve Bannon, a Breitbart főszerkesztője és az elnök egykori tanácsadója megdöbbentő kijelentéseket tett.

A Fehér Ház egykori főstratégája szerint a Katolikus Egyháznak “gazdasági érdeke” a “korlátlan illegális bevándorlás”

Bannon most először adott interjút, amióta távozott a washingtoni vezetésből. A beszélgetés során szóba került a DACA program is, aminek most Trump véget akar vetni. A programot még Obama kezdte el, amellyel védelem alá vette az országban tartózkodó 800 ezer illegális kiskorú bevándorlót.

Ferenc pápa újabb botránya: Koncentrációs táborokhoz hasonlította a migránsközpontokat az egyházfő

Gazdasági érdek? 

Steve Bannon szerint a katolikus egyház álláspontja szörnyű ebben a kérdésben. A főszerkesztő szerint a püspököknek szükségük van a bevándorlókra, hogy “megtöltsék a templomokat”. Bannon szerint ez gazdasági érdek, hogy korlátlan illegális bevándorlás legyen.

Amikor a műsorvezető emlékeztette rá, hogy bizony a beszélgetőtársa maga is katolikus, az újságíró elmondta, hogy tiszteli a vezetőket, de ezt a doktrínát viszont nem.

“Tisztelem a pápát, a katolikus püspököket és érsekeket is. De ez nem egy doktrína. Most a nemzet szuverenitásáról van szó. S e tekintetben itt most egy másik fazonról van szó, akivel nem értek egyet”

– fogalmazott.

Forrás: CBS