BREIT PORTAL HAZÁM, HAZÁM Dárdai csapata Európába is behozta a meccs előtti térdeplést

Dárdai csapata Európába is behozta a meccs előtti térdeplést

2718
0
SHARE
Térdre kényszerült a Hertha.
Térdre kényszerült a Hertha.

Egészen nagy csalódás, de sikerült egy magyar edzőnek meghonosítani Európában az USA-ban elterjedt himnuszgyalázást.

“A Hertha BSC felelősséggel viseltet a sokszínűség és a tolerancia iránt! Egy olyan Berlin mellett vagyunk, amelyik a jövőben is nyitott marad a világra!”

– ezt állt Dárdai Pál csapatának a Twitter-üzenetében. A Hertha szombat délután a Schalke 04 ellen lépett pályára a berlini Olimpia stadionban.

Óriási öngól

Az Egyesült Államokban az NFL már belesült abba, hogy a Trump elleni tiltakozás jeléül a mérkőzések előtt lejátszott himnuszt térdelve, vagy ülve hallgatták végig. A himnuszgyalázás olyan szinten kapufa volt, hogy a legtöbb NFL csapat mára már elállt ettől a cselekvéstől, tekintve, hogy egyre kevesebb szurkoló ment ki a meccsekre és ült a tévék elé.

Most valami egészen érthetetlen oknál fogva a Hertha és Dárdai is úgy érezték, szuper ötlet lenne az amerikai példát folytatni. Nem mintha a Herthának jól jönne, hogy az apadó nézőszámot még lejjebb tornásszák. Különösen a Wilkommenskultur őshazájában döbbenetes a “kirekesztés” ellen tüntetni…

By the way, Dárdaiék bele is szaladtak az első pofonba: A Hertha 2-0- ra kikapott a meccsen, és csak 12. a bajnokságban.

Forrás: Twitter