BREIT PORTAL EURÁBIA Elképesztő: A Lidl megint kitörölt egy keresztet a csomagolásairól

Elképesztő: A Lidl megint kitörölt egy keresztet a csomagolásairól

3220
0
SHARE
Kitett Lidl-plakát. Két kereszt is eltűnt a képről.
Kitett Lidl-plakát. Két kereszt is eltűnt a képről.

Úgy tűnik, a Lidl nem tanult a Santorini-s esetből, most ismét kereszteket vesznek le a templomos csomagolásokról. Ez már a második alkalom.

Fullba nyomja a polkorrektséget és keresztényellenességet a német nagyvállalat. Most az olaszországi Sant Antonio Abate templom két részéről is letörölték a keresztet. A homlokzaton és a harangtornyot sem szerepel a keresztény szimbólum.

A The Telegraph információi szerint a promóciós célokat szolgáló képpel “nem akarták megsérteni a város muszlim bevándorlóinak érzékenységét”. A város Camporosso, a templom pedig Dolceacqua faluban fekszik.

Lidl-botrány: Letörölték a kereszteket a csomagoláson levő templomokról a “sokszínűség” jegyében

Ismét bocsánatot kért a Lidl

A város polgármestere felemelte a szavát a manipulált képek ellen. Szerinte a valóságot kellene tükröznie a képeknek. “Ha nem akarnak kereszteket mutogatni, akkor fotózzák le a kastélyunkat..” Fulvio Gazzola jogi lépéseket fontolgat a cég ellen.

A vállalat elnézést kért az új plakát miatt, és elmondása szerint “azonnal eltávolítja”.

A görögországi tejtermék eseténél a magyarországi vállalat úgy fogalmazott, valamiféle malőr történhetett, amit igyekeznek mielőbb orvosolni. Prágában egyházi vezetők is tiltakoztak a botrányos csomagolások miatt, itthon mécsesekből csináltak keresztet ismeretlen aktivisták.

Leretusált keresztek: A magyarországi Lidl bocsánatot kért

Forrás: Telegraph