BREIT PORTAL DZSENDER Nem adják fel: Bekebelezné az ELTE-t a genderlobbi

Nem adják fel: Bekebelezné az ELTE-t a genderlobbi

3198
0
SHARE
Az esemény nyitóképe. Szivárványba foglalt ELTE HÖK.
Az esemény nyitóképe. Szivárványba foglalt ELTE HÖK.

Szerda este 6 órakor “Esélytelen?” címmel tartanak előadást az ELTE Lágymányosi Campusán. A rendezvényt az Hallgatói Önkormányzat szervezi LMBTQ témakörben.

A felhívást a Facebookon a HÖK “Esélyegyenlőségi Bizottsága” tette közzé. Várnak szeretettel mindenkit, aki “érintett, vagy csak kíváncsi a téma iránt”.

Több egyetemista jelezte, hogy a szervezők egy egész sorozatot szerveznek, hogy LMBTQ-baráttá tegyék az egyetemet. Azonban hozzátették, ezzel a nyomulással sokan nem értenek egyet.

Volt, aki elhintette, lesznek olyan hallgatók is, akik ki is fogják fejezni nemtetszésüket az LMBTQ-lobbi terjeszkedésével szemben. “Izgalmasnak ígérkezik az előadás” – jelezték sokatmondóan.

“Jelentsd a homofóbiát!” Transznemű vécék és genderplakát a Debreceni Egyetemen

Genderbarát ELTE-t minden áron

A rendezvény egyik előadója Milanovich Dominika, aki arról fog beszélni, hogyan lehet LMBTQI-barát az intézmény. A közzétett felvezető szerint “rendszerszintű változásokat kell elérni”. Az eseményre interaktív foglalkozásokat is terveznek.

Ugyancsak felszólal az eseményen Németh Ádám tanácsadó szakpszichológus, aki a szexualitásról fog beszélni az egybegyűlteknek.

Mint ismeretes az egyetem átformálása már egy jó ideje tart, egy évvel ezelőtt indult például az egyetemen a genderszak.

CEU-ügy: Állásfoglalásra kényszerítik a bölcsészeket az ELTE-n

Forrás: Facebook