BREIT PORTAL HAZÁM, HAZÁM Felháborító mocskot produkáltak Majkáék

Felháborító mocskot produkáltak Majkáék

4125
0
SHARE
A hírhedt klip. Törlendő.
A hírhedt klip. Törlendő.

Már napok óta óriási a felháborodás Majka és ByeAlex klipjén, amely kvázi emberszámba sem veszi a nőket.

Undorító, trágár mocsok. Kb így lehetne jellemezni a Youtube-on már egymilliós nézettségnél járó videoklipet, ami kvázi végig arról szól, hogyan alázzák az előadók a nőket.

Az egy dolog, hogy valaki a szerelemről, esetleg a szexről énekel – mindenki azt hallgat, amit jónak tart. De, hogy a Nemzeti Kulturális Alap pénzéből egy olyan klipet forgassanak, ahol emberi méltóságban alázzák a nőket, több mint felháborító.

Az elmúlt napok hollywoodi botránya is megmutatta, hogy milyen eszméletlen rendszerszintű probléma van a szórakoztatóiparban. Na meg a médiában. Meg a sportban. És a politikában, ja meg a munkahelyeken is. Férfiak (esetenként nők) a hatalmukat, befolyásukat, erejüket felhasználva minden gátlás nélkül aláznak, szégyenítenek és zaklatnak másokat. Perverz disznóktól hemzseg a világ. Nem kérdés.

S ebben az amúgy is felkavart helyzetben miért kell ennek a két díszpintynek magát mutogatnia, s népszerűsítenie a nemi erőszakot, a hűtlenséget és minden más perverzitást, érthetetlen.

Felháborító a dalszöveg, és az is, hogy ezek az ízléstelen idióták még büszkén hencegnek is művükkel. Prosztó proliság ez, Majka meg ByeAlex így élik ki perverz vágyaikat. Maradjanak karanténban, amíg ez a módi – mi azt mondjuk.

Mi a Breitportál összes olvasóját arra szólítjuk fel, hogy bojkottálják az érintett két díszpintyet, pontozzák le a videoklipet, kommentben fogalmazzák meg felháborodásukat. Mutassuk meg, hogy a társadalom, amelyet már így is mélyen megfertőzött az erőszakkultúra, nem kér az ilyen termékekből.

A NMHH-nak ezen a linken lehet bejelentést tenni. Egy bizonyos lélektani határ felett lépést tesznek az ügyben.

A klip itt látható.


Közlemény a Majka-ByeAlex klipre

A Nemzeti Kulturális Alap a nyilvános közleményében meglehetősen homályosan fogalmaz. Azt írják 100 ezer forint pályázati támogatást nyertek Majkáék. De ezt is hozzáteszik:

“A Nemzeti Kulturális Alap kirekesztő, rasszista, obszcén, szélsőséges politikai elemeket tartalmazó produktumokhoz nem nyújt támogatást, ugyanakkor tiszteletben tartja a művészi szabadságot.”

Most akkor döntsük már el, hogy az érintett “mű” minek minősül. Esetleg el kellene határolódni ettől a szennytől, és jobban átgondolni, hogy mire adunk pénzt és mire nem…