BREIT PORTAL ABORTUSZ Horror: Az ENSZ elvitatná az élethez való jogot a méhen belüli babáktól

Horror: Az ENSZ elvitatná az élethez való jogot a méhen belüli babáktól

6332
0
SHARE
Az ENSZ elvitatná a méhen belüli gyermekektől az élethez való jogot.
Az ENSZ elvitatná a méhen belüli gyermekektől az élethez való jogot.

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa kizárta a meg nem született gyerekeket az “élethez való jogból”.

Annak ellenére, hogy több mint 100 kormány és életpárti szervezet tiltakozott az Egyesült Államoktól kezdve Lengyelországig. Az Emberi Jogi Tanács kizárta a nemzetközi jog szerinti élethez való jogból a meg nem született gyermekeket Genovában.

Talán az egyik legfontosabb része az ENSZ emberi jogi szerződésének az élethez való joghoz fűzött ellentmondásos kommentár. Erről szólt volna a vita, hogy valójában kikre is vonatkoznak ezek a jogok. Sokaknak azonban nem volt annyira sürgős a kérdés, egy izraeli jogászprofesszor (Yuval Shany) még gúnyolódott is az életpárti aggodalmakon. Shany már két éve a vezetője a kommentárkiegészítésnek, tudta, hogy nem lesz nagy ellentmondás.

“Éreztem a halált a kezeimben” Első munkanap az abortusz klinikán

Embertelen törvény

A civil és politikai jogokról szóló ENSZ-egyezmény végrehajtására irányuló állami erőfeszítésekkel kapcsolatban a tanács 18 tanácstag bizonyos szempontból még szélsőségesebb verziót fogadott el, mint amilyen a korábbi volt.

Az egyik kitétel például az abortuszhoz való jog meghatározását kiegészítette a “megfizethetőség” és “hatékonyság” jogi kívánalmaival is az abortuszpártiak javaslatára.

Arról a tanácskozáson viszont már nem esett szó, hogy a méhen belüli gyermekek éreznek fájdalmat. De nem került szóba a gyermekek alkotmányos joga sem, mely szerint az államnak kifejezetten kötelessége megvédeni a gyermekeket már a “születés előtt is”.

Mauro Politi azt szorgalmazta, hogy mindenképp legyen elérhető az abortusz a nemi erőszak, a fogyatékosság, vagy az anyák életének veszélye esetén.

A tanácsban mindössze egyetlen tag volt, aki óvatosságra intett az abortuszhoz való jog megfogalmazásával kapcsolatában. Anja Seibert-Fohr német professzor szerint az Európai Emberi Jogok Bíróságának álláspontját kellene követni.

Könnyfakasztó vallomás: “Abortuszpárti voltam, aztán a szemem előtt darabokra szaggattak egy magzatot”

Türelmetlen tanácselnök

Az ülésen volt, akinek láthatóan nagyon nem volt ínyére a hosszas megbeszélés. A tanács japán elnökén, Yuji Iwasawán látható volt a türelmetlenség. Többször ismételte, hogy ezeket a témákat már átvitatták, holott ennek semmilyen nyilvános nyoma nincs a társadalom felé.

A folyamat persze nem volt annyira gyors, tekintve, hogy az Egyesült Államok, Oroszország, Egyiptom, Japán és Lengyelország, de más országok és szervezetek is ellenezték, hogy az abortuszhoz való jogot a szerződésbe illesszék.

Olivier de Frouville francia professzor viszont egy “élő eszköznek” minősítette a szerződést, aminek szerinte szükséges módosulnia ezzel a kitétellel.

A tanács végső útjában csak egyetlen piciny akadályt jelentett, az Egyesült Államok fogyatékosokkal foglalkozó bizottsága. Ők azt kifogásolták, hogy a tervezet ne használjon a fogyatékosságra vonatkozó dehonesztáló kifejezéseket. Iwasawa kijelentette, a tárgyalásokat követően módosították a szöveget, így az abortuszt a “nem életképes” terhességekre és a végzetesen “károsodott” magzatokra fogják vonatkoztatni.

A második javaslattal kapcsolatban még márciusban is lesznek viták. A tanács még az eutanáziával is tervez foglalkozni.

Forrás: C-Fam