BREIT PORTAL EURÁBIA Botrány a TESCO karácsonyi reklámja: meleg apukák, hidzsábos muszlimok

Botrány a TESCO karácsonyi reklámja: meleg apukák, hidzsábos muszlimok

10004
0
SHARE

Úgy tűnik a Tesco is beállt azon nagyvállalatok sorába, akik “nem akarják megsérteni a kisebbségeket”. A nagy igyekezetben aztán a karácsonyból sikerült kihagyni a kereszténységet.

A szupermarket óriás a karácsonyi hirdetőkampányában szerepeltet szikheket, muszlimokat, még egy homoszexuális szülői párt is. Csak a tradicionális keresztény karakterek maradtak ki valahogy.

Az #EveryonesWelcome hirdetésben azt üzenik, akárhogy is ünnepled a karácsonyt, a Tesco szívesen fogad. A közösségi oldalon futó kampányban a turbánok és fejkendők mellé viszont már keresztény jelkép nem fért be.

Lidl-botrány: Letörölték a kereszteket a csomagoláson levő templomokról a “sokszínűség” jegyében

A karácsony mindenkié, csak a keresztényeké nem…

Különösen azért abszurd az egész történet, mert a muszlimok vallási okokból nem igazán ünneplik Jézus születését, és a karácsonyt. A muzulmánok akár sértésként is vehetik, hogy a karácsonyt egyfajta iszlám ünnepként állítják be. Nem egy vallástanító a “Boldog Karácsonyt!” üdvözlést is bűnnek tartja.

Csak példaként, Glasgowban egy muszlim bolttulajdonost halálra késelt egy radikális szunnita, amiért boldog húsvétot kívánt a vevőknek.

A videóban szinte alig tűnik fel bármiféle keresztény szimbólum ugyanakkor. Se Betlehem, se jászol, se kereszt, se pap, se angyalkák, semmi…

Korábban a Starbucks igyekezett levadászni karácsonyi díszítéséből a keresztény elemeket a befogadás jegyében.

Forrás: Breitbart