BREIT PORTAL EURÁBIA Kinyírták a muszlimok a Dzsihádfigyelő oldalát

Kinyírták a muszlimok a Dzsihádfigyelő oldalát

11474
0
SHARE

Szépen muzsikál a szólásszabadság a magyarországi muszlimok körében. A Dzsihádfigyelőt sikerült elkaszálni a Facebookról.

Az iszlámkritika modern magyar úttörője

Mint sokan tudjátok, a Dzsihádfigyelő már évek óta áldozatos munkával igyekszik tájékoztatni a magyar olvasókat az iszlám valódi természetéről. Az általuk publikált tartalmak sok esetben magyarul korábban nem elérhető információkat közöltek vallási és más témákban.

Magyarországnak a történelméhez hozzátartozik az iszlám dzsiháddal való szembenállás és az iszlám tanainak kritikája. Ebben volt úttörő a kétezres évek elején a Dzsihádfigyelő, ami több mint 6000 követőjét veszítette el egy pillanat alatt.

Nem tetszett a magyar muszlimoknak

No nem azért, mintha gyűlöletre vagy erőszakra uszított volna. Hanem azért mert a Magyar Iszlám Közösség nem tűrte igazán a kritikát. A muszlim szervezet a Facebookon hencegett azzal, hogy név nélkül feljelentették a Dzsihádfigyelő megosztását “gyűlöletbeszéd és gyűlöletkeltő szimbólumok” miatt.

(Tessék kommentelni, ha engedi.)

A Facebook lelkes cenzúra-csapata erre reagálva nem csak a bejegyzést, hanem az egész fiókot törölte. Kilátásba helyezte, hogy amennyiben mégis visszaállításra kerül az adatlap, és a poszt megjelenik, idézem:

“nyugodtan jelentsd be újra”.

Döbbenet.

Az antifák bevédenék

Külön érdekesség, hogy az Antifasiszta Hálózat úgy tűnik szoros kapcsolatot ápol a muszlim közösségekkel. Portálunk kiszúrta, hogy az újonnan épülő mecset hírére (Ami később félreértésnek bizonyult) támogató posztot közöltek.

Az Identitás Generáció figyelemfelhívó molinós akciójára reagálva pedig neonáci mozgalomnak minősítették a szervezetet. Majd gyűlölet-gerjesztésnek titulálták a cselekményt, ami a muszlimokat célozza. (A szervezők semmi erőszakra való felbujtást nem tettek, támadólag nem léptek fel. A szólásszabadság keretein belül akcióztak.)

“Mi kiállunk a magyarországi muszlim kisebbség mellett”

– írják.

Exkluzív: Budapesti óriásmecset? Megszólalt a török építész

Kövezésre buzdítani szabad

Közben a Magyar Iszlám Közösség egyik zárt csoportjában már arról értekeznek a “hívek”, hogy vajon nem a szólásszabadság korlátozása-e a “feljelentősdi”. “Én azt gondolom, hogy míg céljait kifejezetten nem éri el, addig morális, etikai kérdéseket felvet… Emiatt lehet, hogy kontraproduktív” – írja például János. István ezzel szemben úgy véli, “kötelességük felvenni a kesztyűt, ha az iszlámot és a muszlimokat támadják”.

Persze a gyűlöletkeltés és erőszakra buzdítás úgy tűnik inkább a másik oldal sajátja. Tekintve, hogy pl. Bolek Zoltán, a közösség vezetője a Pestisrácok információi szerint belájkolt egy olyan kommentben, ami kvázi kövezésre buzdít.

A hozzászóló szó szerint azt írja, “Vince, téged kéne az ilyen gondolkodás miatt megkövezni…”. Nos, ezt a posztot lájkolta a Magyar Iszlám Közösség vezetője.

Szólásszabadságot!

Mint az iszlám kérdésben ideológiai szövetségesünk, arra buzdítunk minden kedves Breitportal olvasót, hogy lájkolja, kövesse az alábbi Dzsihádfigyelő oldalakat:

Új Facebook-oldal: https://www.facebook.com/dzsihadfigyelo/
Youtube oldal: https://www.youtube.com/channel/UCBwLmYqvj_SYOclQiSInIyg
Minds oldal: https://www.minds.com/Dzsihadfigyelo
Weboldal: http://www.dzsihadfigyelo.com/

Mutassuk meg, hogy Magyarországon szólásszabadság van, és nem húzzuk be fülünket, farkunkat, hogyha nem tetszik valami a másik oldalnak!