BREIT PORTAL VATIKÁN Megerőszakoltak egy tinit a Vatikánban, nyomozás indult

Megerőszakoltak egy tinit a Vatikánban, nyomozás indult

3563
0
SHARE
Rémtörténetek a Vatikán falain belül.
Rémtörténetek a Vatikán falain belül.

Nyomozást indított a Vatikán homoszexuális abúzus ügyében, amit kiskorúakkal szemben követtek el a városállam falain belül.

A vádakat Gianluigi Nuzzi fogalmazta meg a november elején megjelenő Eredendő bűn című könyvében. A műben bizonyítékokra is hivatkoznak, mely szerint pénzügyi és homoszexuális korrupció folyik a Vatikánban. A megjelenés után pár nappal 18-án jelentette be a Vatikán, hogy nyomozást indít.

Az olasz újságíró az ügyvédjén keresztül személyesen továbbította a könyvének másolatát a vatikáni főügyészhez a publikálás napján. Állítása szerint a vatikáni X. Szent Piusz pre-szemináriumon homoszexuális abúzus történt általános és gimnazista diákok közében. Konkrét esetről is tudni, mely szerint az egyik résztvevőt a saját szobatársa erőszakolta meg. Állítólag kért segítséget az iskola vezetésétől, akik semmi nem tettek az ügyben.

Gianluigi Nuzzi
Gianluigi Nuzzi
Nem tettek semmit

Ráadásul az elkövető, annak ellenére, hogy hivatalos panaszt tettek ellene, elvégezte a szemináriumot és a jelentések szerint most már papként szolgál Észak-Olaszországban.

Korábbi jelentések arról is szóltak, hogy a pap a diákok szobái körül sertepertélt, egy kiskorúval szexuális aktust is folytatott. Nuzzi azt is állítja, hogy a Hittani Kongregációt már 2013-ban is tájékoztatták, de akkor tagadták, hogy ilyen abúzus történt volna.

Nuzzi azt állítja, erőteljes meleglobbi van a Vatikánban (Ezt Ferenc pápa és Benedek pápa is megerősítette), amelynek befolyása tovább nőtt. 2017 júliusában jelentések szerint a vatikáni rendőrség razziázott az egyik vezető egyházügyi hivatalnok házánál, ahol homoszexuális orgia közepére csöppentek bele.

Forrás: Church Militant, Reuters