BREIT PORTAL EURÁBIA Már Merkel sem tagadhatja: a migránsválság miatt ennyi a bűncselekmény

Már Merkel sem tagadhatja: a migránsválság miatt ennyi a bűncselekmény

5254
0
SHARE
A tömeges bevándorlással káosz lett úrrá Németországban.
A tömeges bevándorlással káosz lett úrrá Németországban.

Egy német szövetségi minisztériumi tanulmány szerint egyértelmű az összefüggés a tömeges bevándorlás és az erőszakos bűncselekmények drámai növekedése között.

92 százalékos növekedés

A kriminológusok kimutatták, hogy pl. Alsó-Szászországban a migránsválság előtt a bűncselekmények száma csak 10.4 százalékkal nőtt. A válság tetőpontját követően ez a szám drámai módon 92.1 százalékkal nőtt. A tanulmányról a Die Welt adott hírt.

A bevándorlók jóval nagyobb arányban köthetők az erőszakos cselekedetekhez, mint az a társadalmi arányukból következne. A kutatók szerint 8-ból egy bűncselekmény hozzájuk köthető.

Abszurd indokok

A jelentés készítői egészen szerteágazó indokokkal próbálják megmagyarázni, hogy mi lehet ennek az oka. A szerzők szerint a bevándorlók többsége 14 és 30 év közötti, és a bűnelkövetők többsége ebből a korosztályból tevődik ki amúgy is.

A tanulmány arról is szót ejt, hogy a menekültotthonokban elkövetett cselekményekről nagyobb eséllyel készül jelentés az ott dolgozó segítők és biztonságisok miatt.

Tanácsként azt írják, a fiatal migránsokat sportprogramokra kellene beiratni, vagy más társadalmi projektekre. Az egyik szerző, Christian Pfeiffer egyenesen úgy féli, a nők hiánya teremti meg a központokban a helyzetet, ahol “legitimitás nyer az erőszakos férfias viselkedés”.

Forrás: Welt