BREIT PORTAL ABORTUSZ Trudeau háborút indított az életpártiak és keresztények ellen

Trudeau háborút indított az életpártiak és keresztények ellen

3494
0
SHARE
Justin Trudeau
Justin Trudeau

Egy szerdai fórumon a kanadai miniszterelnök kemény ultimátumot adott az abortuszellenes csoportoknak.

Trudeau szerint a kanadainak abban hisznek, amiben akarnak, de ez a hit tettekben nem nyilvánulhat meg, hogyha a nők jogairól van szó “a saját testük feletti kontrollt” illetően.

A liberális vezető a kormány rendeletét vette védelmébe, ami arra kötelezi a diákmunkásokat, hogy támogassák az abortuszt és a transzneműek “jogait”.

EZT OLVASTAD? TRUDEAU ABORTUSZ-EXPORTJA!

Vörös vonal: az abortusz

A hamiltoni McMaster University-n tartott előadáson Trudeau kifejezetten a szólás-, és véleményszabadságra hivatkozó életpárti csoportokra utalt. A miniszterelnök szerint az egész ország húzott egy vörös vonalat, amit nem lehet átlépni – ez pedig az abortusz.

Trudeau ezt a kijelentését akkor tette, amikor az egyik diák arról kérdezte, hogy mennyire számít neki a szólásszabadság.

Bátor konzervatív felszólalás

“Ha életpárti vagy, akkor kigúnyolnak és inzultálnak, de ha választáspárti, akkor megdicsérnek”

– fogalmazott a fiatal a baloldaliakra utalva. Bátor kiállását némi taps kísérte a teremben.

A miniszterelnök válaszában ugyan hangsúlyozta, hogy álláspontja szerint meg kell védeni a jogokat, de

“a szervezet, amelynek kifejezett célja a nők reprodukciós abortuszhoz való jogának, és a saját testük feletti kontroll jogának a korlátozása, nincs összhangban sem a kormánnyal, sem a társadalommal.”

Trudeau a nyári munkaprogramokkal kapcsolatos rendeletről mondta, hogy különbség van a véleményszabadság, és az adott hit szerinti cselekedet között.

A keresztény szervezetek és egyházak országszerte tiltakoztak az elhangzott kijelentések miatt.

Elvették az állami támogatást

Trudea véleménye szerint az abortusz-ellenes erőfeszítések nem állnak összhangban a kanadai társadalommal.

EZT OLVASTAD? SOROS ABORTUSZ-AKCIÓJA

A kormányzati rendelet értelmében a munkaadók csak abban az esetben alkalmazhatnak diákokat a Canada Summer Jobs program keretében (részesülve az állami támogatásból), ha kijelentik szervezetileg, hogy a jogszabályokban rögzített tények (abortusz, és transzneműek jogainak védelme pl.) szellemében alkalmazzák a fiatalokat. Ezzel viszont kvázi kizárná az amúgy életpárti és keresztény szervezeteket az állami támogatásból.

A rendeletet kifejezetten arra találta ki néhány liberális képviselő, hogy megvonják a támogatást azoktól a szervezetektől, amelyek a diákokat abortuszellenes tevékenységekre, aktivizmusra alkalmaznák.

Forrás: HuffingtonPost, LifeSiteNews, GlobalNews