BREIT PORTAL EURÁBIA Botrány: kitoloncoltak egy magyar fiatalt az Egyesült Királyságból az iszlám miatt

Botrány: kitoloncoltak egy magyar fiatalt az Egyesült Királyságból az iszlám miatt

11669
0
SHARE
Bódi Ábel
Bódi Ábel

Egészen felháborító eset történt a mai napon az Egyesült Királyság londoni repülőterén, ahol azért vettek őrizetbe egy magyar fiatalt, mert meghívásra az iszlamizáció ellen szólalt volna fel.

A Breitportalnak sikerült utolérnie Bódi Ábelt, aki a hazai Identitás Generáció nevű szervezetnek a vezetője. Az európai metapolitikai mozgalom több tízezer taggal rendelkezik, számos országban vannak jelen a kontinensen. Egyik fő célkitűzésük, hogy felhívják azokra a folyamatokra a figyelmet, amelyek veszélyeztetik az európai identitást. Ilyen például az erőszakos és rejtett iszlamizáció.

Privát előadásra jöttek

Bódi Ábel a mozgalom osztrák vezetőjével, Martin Sellnerrel tartott volna előadást, a brit Identitás Generáció rendezvényén. A magyar fiatalt azonban még a repülőtéren megállították, a papírjait elvették, táskáját átkutatták – rátalálva a tervezett beszédére – és órákon keresztül kihallgatták. Végül 18 óra őrizetbe vétel, más kelet-európaiakkal egy cellába zárás után kitoloncolták az országból.

A magyar IG-vezető elmondása szerint a brit hatóságok a hivatalos jegyzőkönyvben többször tévesen jegyezték fel kijelentéseit, majd úgy határoztak, hogy beszéde, jelenléte és tevékenysége “komoly veszélyt” jelent a brit társadalomra és köznyugalomra, mivel beszédének tartalma ellentétes az Egyesült Királyság értékeivel.

Dzsihadisták maradnak, uniós polgárok mennek

Nyilván a brit hatóságokat nem izgatta, hogy a szervezet abszolút erőszakmentes, ahogyan azt sem látták disszonánsnak, hogy az országban közismerten több ezer (tízezer) dzsihadista tartózkodik a rendvédelmi szervek tudtával. Londonisztánt mégis inkább az egyszerű szónoklatok zavarják, és a “béke vallása” védelmében inkább korlátozzák a szólásszabadságot, minthogy bármi megzavarja a európai értékeket romba döntő iszlám tanításait propagáló egyre gyarapodó muszlim közösség nyugalmát.

A Guardian beszámolója szerint a két prominens előadó a frissen megalakult Generation Identity rendezvényén szólalt volna fel. Martin Sellnert, a mozgalom egyik arcát már korábban is őrizetbe vették, alapvető jogokat megtagadva tőle (uniós állampolgársága ellenére pl. nem telefonálhatott). Akkor Sellner a barátnőjével Tommy Robinsonnal is találkozott volna, a hatóságok ezt próbálták megelőzni. Robinson végül Sellner beszédét elmondta a Hyde Parkban.

Aggasztónak tartják a iszlamizáció-ellenességet

Bódi Ábel és Martin Sellner is egy privát rendezvényen szólalt volna fel ezúttal, tehát még csak esély se lett volna bármiféle nyilvános rendzavarásnak. A brit hatóságokat az is aggasztotta, hogy a mozgalom dinamikusan növekszik, már 13 európai országban van tagszervezetük.

A brit rendvédelmi szervek egyébként szoros megfigyelés alatt tartják az ottani GI-t, egyelőre 88 találkozóról és akcióról van tudomásuk. Az egyik rendezvényükön például a német #120db-vel együttműködve emlékeztek meg a tömeges bevándorlás okozta nemi erőszakok áldozatairól.

Hamarosan pontos részleteket is közlünk az ominózus őrizetbe vételről, kitoloncolásról.

Guardian