BREIT PORTAL HAZÁM, HAZÁM Újabb fricska Brüsszelnek: Ott lesz a magyar küldöttség is a jeruzsálemi nagykövetség...

Újabb fricska Brüsszelnek: Ott lesz a magyar küldöttség is a jeruzsálemi nagykövetség átadásán

4268
0
SHARE
Amerikai nagykövetség. Az átadáson ott lesz a magyar nagykövet is.
Amerikai nagykövetség. Az átadáson ott lesz a magyar nagykövet is.

A 70. évfordulós ünnepséggel egybekötött nagykövetség áthelyezésen több állam képviselői is jelen lesznek, bár rengetegen tervezik bojkottálni a nagy eseményt. Az Európai Uniós álláspontja nem titkolt, bár hazánkkal együtt több tagállam is nyíltan szembemegy az uniós narratívával – értesült a Válláh!Hádásot izraeli portál.

Az eseményre a megszervezett EU-s bojkott ellenére a cseh, a bolgár és a magyar nagykövet is elmegy majd.

Az új amerikai nagykövetség ünnepélyes megnyitása Jeruzsálemben várhatóan hétfő délután történik majd meg több száz díszvendég részvételével. Ott lesz egy nagy delegáció a Fehér Házból, köztük Steve Menuchin pénzügyminiszter, Ivanka Trump és Jared Kushner is. A további 250 amerikai vendég között lesznek szenátorok, kongresszusi képviselők és a tengerentúli zsidó közösség megbecsült vezetői is.

Brüsszeli pofára esés: Magyar vétó tett keresztbe Jeruzsálem-ügyben

Az EU bojkottálna, a magyarok akkor is elmennek

A magyar diplomaták részvétele azért is nagy dolog, mert még a Kneszetben sincs teljes egyetértés az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe történő áthelyezését illetően. Bár a pártvezetők mind jelen lesznek, a parlamenti képviselők nem. Van, aki szerint komoly veszélyt jelent, egy ilyen “egyoldalú döntés”.

Az izraeli lap információi szerint összesen 86 ország nagykövetét hívták meg az eseményre, ebből mindössze 34 erősítette meg részvételét. Az Európai Unió vezetése ellenzi az amerikai döntést így teljes egyetértésben kívánta bojkottálni az eseményt. Nem lesz ott tehát sem a francia, sem a német, sem más nyugat-európai nemzet nagykövete sem az eseményen.

Ahogyan a tegnapi határozathozatalnál, úgy ez ügyben is a magyarok lógtak ki a sorból, ezúttal a csehekkel és bolgárokkal egyetértésben.

Forrás: Walla!News