Az áldozatok vérével tüntettek Budapesten Tommy Robinson mellett

3070
0
SHARE

A Facebook módszeres cenzúrája ellenére megtartotta rendezvényét az Identitás Generáció a brit nagykövetség előtt. Tommy Robinson mellett demonstráltak.

Az Identitás Generáció hazai szervezete sorban kapta a felfüggesztéseket és tiltásokat miután bejelentették, tüntetést szerveznek Tommy Robinson miatt. A megmozdulás eredeti célja “mindössze” annyi lett volna, hogy felszólaljanak a brit újságíró és aktivista jogosulatlan meghurcoltatása ellen. A folyamatos cenzúra miatt a szervezők végül arra kényszerültek, hogy általánosságban a szólásszabadság védelmét tűzzék ki zászlajukra.

Akcióban a Facebook

Megdöbbentő módon a Facebook az elmúlt időszakban sorra törli a neki nem tetsző konzervatív tartalmakat minden részletesebb indoklás nélkül. Ennek a kőkemény cenzúrának lett áldozata számtalan Tommy Robinson mellett kiálló csoport, és az Identitás Generáció német és francia szervezetének közösségi oldala is. Mindeközben az osztrák identitáriusok újabb tárgyalásokkal kénytelenek szembenézni.

A rendezvényen Bánsági Andor és Bódi Ábel szólalt fel. Előbbit a Tolvajkergetők című videósorozat miatt vették elő több ízben. Ábel a nemzetközi és magyar mozgalmak cenzúrájáról beszélt, valamit saját brit “kalandjáról”, amiről mi is bővebben írtunk.

KITILTOTTAK EGY MAGYAR FIATALT NAGY-BRITANNIÁBÓL

A demonstráció végén szimbolikusan a szónok az áldozatok vérét öntötte a központi molinóra, amint a következő szöveg szerepelt:

Az 1984 egy regény, nem pedig útmutató

“Hiszünk a szabad véleményekben, hiszünk a jogállamban és a legfontosabb dologban: a polgár szuverenitásában. Ugyanakkor követeljük, hogy egy cégnek se álljon jogában felülírni az alapvető emberi jogokat.” – írják Facebook oldalukon.