SHARE

A legújabb Anne Shirley feldolgozásban már van homoszexuális parti, meleg fiúbarát és egy leszbikus házaspár is.

L.M. Montgomery talán forogna a sírjában, ha megtudná, mit tettek a tündéri gyermekregényével. A kanadai írónő 1908-as remekműve még egy szende szeplős vörös hajú leányról szól, a Netflix azonban szinte egy feminista genderaktivistát kreált gyerekkorunk kedvencéből.

Cole a sorozatban egy homoszexuális tinit játszik.
Cole a sorozatban egy homoszexuális tinit játszik.
Anne Shirley queer partin

Az Anne with an E néven futó sorozat második évadjának 7. része verte ki sokaknál a biztosítékot. Az epizódban Anne, a barátnőjével a sokat cukkolt művészfiúval, Cole-lal ellátogatnak egy idős rokon, Josephine néni mulatságára. Hamar kiderül, hogy a szokásostól eltérő partiról van szó, itt ugyanis azonos nemű párok, nőnek öltözött férfiak és mindenféle népség bulizik. A tizenéves főhősök egy queer parti közepére csöppentek. Ezt nem én interpretálom így, hanem az Emmy-díjas író-producer Moire Walley-Beckett, aki a sorozatot kreálta.

Szerinte fantasztikus ötlet volt queer partira vinni a fiatalokat, és homoszexuális szereplőket csempészni a sorozatba. Ugyanis kiderült, hogy Jo néni és párja, Gertrude igazából egy leszbikus házaspárt alakítanak. Ezen felbuzdulva Anne fiú barátja is bevallja, ő is igazából homoszexuális.

Vulgáris szexmesével szédíti a gyerekeket a Netflix

A nem mindennapi kalandból hazaérve, Anne otthon Marilla Cuthbertnek felmondja a gender leckét:

“Azt hiszem, tanultam valamit a szerelemről is. Az nem mindenki számára ugyanolyan. Számtalan formája lehet. Hogyan lehetne rossz egy olyan élet, amit azzal töltesz el, akit szeretsz.”

Persze a Netflixnek nem ez az első ilyen jellegű húzása. Volt már botrány gyerekpornónak számító jelenet sugárzásából, a transzneműség vulgáris népszerűsítéséből és a pedofília relativizálásából is.

Ezúttal a klasszikusainkat vették célba. Nem adjuk!!

Forrás: LifeSiteNews, Netflix