BREIT PORTAL DZSENDER Torta melegesküvőre? 1800 éve is meghurcolták a keresztényeket

Torta melegesküvőre? 1800 éve is meghurcolták a keresztényeket

2370
0
SHARE
Justa és Rufina, a mindenkori keresztény kereskedők hős elődei. Keresztény mártírok.
Justa és Rufina, a mindenkori keresztény kereskedők hős elődei. Keresztény mártírok.

Nincs új a Nap alatt – igaza volt a bölcs Salamonnak. 1800 éve is ugyanúgy üldözték a keresztény vállalkozókat, mint napjainkban. Justa és Rufina keresztény mártírok története.

Június elején döntött a Legfelsőbb Bíróság arról, hogy felmentik azt a coloradói péket, aki nem akart tortát készíteni egy homoszexuális esküvőre. Jack Phillips a vallási meggyőződésére hivatkozva utasította el a megrendelést, mire óriási pert akasztottak a nyakába. A hosszú éves jogi rémálomnak végül 7-2 arányban a Legfelsőbb Bíróság tagjai vetettek véget.

A coloradói bizottság még egy 2012-es ügy miatt marasztalta el a péket, miután David Mullins és Charli Craig tortáját nem kívánta elkészíteni.

1800 évvel ezelőtt két keresztény vállalkozót hasonló okok miatt hurcoltak meg, majd végeztek ki.

Justa és Rufina keresztény mártírok legendája

A történet szerint Justa és Rufina valamivel több mint 200 évvel Jézus Krisztus halála, majd feltámadása után éltek a spanyolországi Sevilla városában. Feltehetőleg azt követően lettek kereszténnyé, hogy a városba megérkeztek az első hittérítők.

A testvérpár azzal biztosította a megélhetését, hogy agyag edényeket készítettek. Bevételük egy részéből a város szegényeit segítették. Portékáikat az utcákon és kapukban árulták, mint sok hozzájuk hasonló kereskedő.

Történt egyszer, hogy a római istenek számára egy pogány fesztivált rendeztek a városban. A részvevők a rituáléikhoz vásárolni kívántak Justától és Rufinától. Ezt a testvérpár visszautasította. Döntésüket azzal magyarázták, hogy Jézus követőiként nem tehetik ezt meg.

A fesztiválra igyekvők erre rendkívül mérgesek lettek, és szétverték a kereskedők “boltját”.

A nővérek erre széttörték Vénusz, az egyik pogány istennő képmását. Azonnal letartóztatták őket.

Diogeniánus kormányzó a hitük megtagadására próbálta őket kényszeríteni. Miután ezt visszautasították, bebörtönözték őket. Itt éheztették és szomjaztatták őket, valamint különböző vasszerszámokkal meg is kínozták a testvérpárt. Még egy utolsó esélyt kaptak, hogy megtagadják a Krisztust, ám ezt is elutasították. Justa halt meg először a viszontagságok miatt, testét egy kútba dobták. A kormányzó azt hitte, ez megtöri majd Rufinát, de tévedt. Erre egy oroszlán elé vetették egy amfiteátrumban, de az nem támadta meg a lányt. Diogenianus dühében más módszerhez folyamodott, lefejezte Rufinát és a testét megégette.

Forrás: Conservative Review