SHARE

Úgy látszik, a svédek mindent megtesznek azért, hogy élen járjanak a homoszexuális lobbi térnyerésében. Egészen abszurd kampánnyal készültek a Pride-ra.

A hadsereg hivatalos közleménye szerint minden megtesznek azért, hogy megvédjék az LMBT-közösséget, az LMBT-jogokat és az LMBT-értékeket. A kommentelők szerint inkább a határokat kellene megvédeni.

“Nem mindig egyenesen menetelünk”

Nem tudom ki hogy van vele, de általában a hadsereg arról híres, hogy rend és fegyelem van a soraiban. A svéd Försvarsmakten (hadsereg) úgy tűnik szakítani kíván a hagyománnyal, genderék miatt már lehet ferdén menetelni, ha úgy esik: ferdén célozni is.

Színes cipőfűző. Trudeau is megirigyelhetné.
Színes cipőfűző. Trudeau is megirigyelhetné.

A svéd fegyveres erők a stockholmi Pride-ra készített kampányukban több plakátot is készítettek. Ezek egyikén egy szivárványszínű cipőfűzős bakancs, vagy szivárványosra mázolt katonák láthatóak.

A közösségi oldalaikra feltöltött üzenet a következő:

“Felkészültünk, hogy elmenjünk addig, amíg kell. Minden jogod megvan ahhoz, hogy úgy élj, ahogy szeretnél, és azzal akivel akarsz, és nekünk kötelességünk ezt megvédeni. S felkészültünk arra is, hogy ennek érdekében mindent bevessünk.”

A svéd hadsereg rengeteg pozitív visszajelzést kapott, de ugyanakkor voltak szép számmal akik kritikát is megfogalmaztak.

Imádkozó muszlim a brit hadsereg toborzóvideójában

Az egyik kommentelő a következőket írta:

“Úgy gondolom, hogy a Fegyveres Erőknek a kötelessége inkább az, hogy a svéd nemzet határait védjék.”

A svéd hadsereg vezetői és különítménye azonban kiáll a Pride mellett, éppen ezért részt is vettek a felvonuláson. Ezen egy videó tanulsága alapján a vezérkari főnök még énekelt is, egy Elvis számot…

A svéd hadsereg legfelsőbb parancsnoka egy drag queennel táncol.
A svéd hadsereg legfelsőbb parancsnoka egy drag queennel táncol.
Ferdén menetel mostantól a svéd hadsereg

A hadsereg honlapján az egyik plakát azt üzeni:

“Nem mindig egyenesen (straight, mint heteró) menetelünk.”

A honlap Pride-kampánnyal foglalkozó része arra tér ki, hogy a hadseregnek meg kell védenie azokat az értékeket, amik Svédországot Svédországgá teszik. Azt írják, a sokszínűségben van az erő. Ennek hangsúlyozásaképp részt vett a hadsereg a Pride-futáson, Pride-fotókiállításon, egy transznemű brit tiszt szemináriumán, Pride-múzeumi kiállításon, Pride-zenei előadáson, Pride-ejtőernyőugráson és egy Pride-diákrendezvényen is.

Forrás: Försvarsmakten