BREIT PORTAL DZSENDER Transznemű jelöltekkel készül a választásra a Demokrata párt

Transznemű jelöltekkel készül a választásra a Demokrata párt

2692
0
SHARE
A Vermonti transznemű kormányzó-jelöltaspiráns középen.
A Vermonti transznemű kormányzó-jelöltaspiráns középen.

Vermont lehet az első amerikai állam az ország történetében, amelynek transznemű kormányzója lehet. Nem ő az első fecske.

Christine Hallquist lehet a Demokrata párt jelöltje novemberben Vermont állam kormányzói székéért. Tavaly novemberben már mi is írtunk róla, hogy 50 évvel az Egyesült Államok első nyíltan homoszexuális képviselője után most valóságos genderforradalom tört ki, ugyanis tucatszámra indultak az LMBTQ tagjai a különböző képviselői helyekért.

Danica Roemnek sikerült is gendertörténelmet írnia azzal, hogy ő lett az első transznemű állami tisztviselő. A “transz-ellenesnek” tartott Bob Marshallt sikerült legyőznie.

Eljött az transznemű politikusok kora?

A 62 éves Hallquist egy évtizeden keresztül irányította a Vermont Electric Cooperative nevű céget. Kampányába besegített a virginiai Danica Roem is, aki a Twitteren a következőket írta:

“Őszintén hiszem, hogy Christine Hallquist meg tudja nyerni az előválasztást és Vermont kormányzói székét vörösről kékre színezheti.”


A transznemű jelölt valószínűleg tényleg behúzza a demokrata előválasztást, ami augusztus 14-én lesz. Már most dupla annyi támogatást kalapozott össze, mint legfőbb kihívója. Állítása szerint Trump győzelme indította arra, hogy politikai tisztséget vállaljon.

Ha győz augusztusban, akkor novemberben a republikánus kormányzó, Phil Scott lesz az ellenfele.

A félelmetes tempóban zakatoló genderforradalmat jól jelzi a kaliforniai Palm Springs tavalyi választása, amely során a városi tanácsban kizárólag (!) LMBTQ tagokat választottak. Van köztük két homoszexuális férfi, egy transznemű és egy biszexuális nő.

Forrás: Politico