SHARE
Keresztényellenes felirat Debrecenben.
Keresztényellenes felirat Debrecenben.

Olvasónk újabb képeket küldött szerkesztőségünkbe a Debrecent elárasztó keresztény ellenes feliratokról.

A Breitportal már hetek/hónapok óta cikkezik arról, hogy a debreceni LMBT-lobbi milyen kommunista-időket idéző tempót diktál a városban. Röviden nézzük meg, hogy mi is történt eddig.

Besúgó-rendszer gender módra

Több magyar egyetemen is feltűntek a kollégiumi és iskolai hirdetőfalakon a Háttér társaság (LMBT jogvédő szervezet) plakátjai, amelyek a homofóbia jelentésére buzdítanak. A plakátokon a következő szöveg szerepel:

“Jelentsd a homofóbiát!”

Habár a magyar jogrendszer a különböző zaklatások, testi erőszak formáit szexuális irányultságtól függetlenül szankcionálja, a szervezet fontosnak tartotta, hogy még az olyan esetekben is komoly feljelentés és jogi procedúra szakadjon a “homofóbok” nyakába, ha azok beszólnak, diszkriminálnak, vagy kiközösítenek. Hasonló retorzióra számíthatnak a fenyegetés szerint azok is, akik kirekesztenek, előítéleteik vannak, vagy esetleg pletykálkodnak. Egyszóval az alapvető szólás-, és véleményszabadságot is elvitatná az LMBT-lobbi a velük egyet nem értőktől.

Plakát az egyetemi hirdetőfalon.
Plakát az egyetemi hirdetőfalon.

A kommunista időket idéző plakátokból kapott az ELTE, a BME, a Corvinus és a Debreceni Egyetem is.

Transznemű vécék az egyetemen

A liberális trendeket meglovagolva a debreceni genderaktivisták önkényesen transznemű vécévé nevezték át az egyetemi mellékhelységeket. (Ez azt jelentené, hogy azok a férfiak, akik magukat nőnek mondják simán bemehetnének a lányvécébe.)

Transznemű WC a Debreceni Egyetemen.
Transznemű WC a Debreceni Egyetemen.

Portálunk információi szerint a helyi egyetemistáknak is csípte a szemét az LMBT-akció, ezért tiltakozásukat fejezték ki az egyetem vezetése felé. Indoklásukban azt írják, bosszantó, hogy az “egyenlőség és szabadság” jegyében más embereket megfosztanak a gondolkozási és világnézeti szabadságuktól. Egy diák úgy fogalmazott, a “homofób” stigma pejoratív megbélyegzésnek minősülhet.

Keresztényellenes feliratok százai a debreceni utcákon

Vélhetően ugyanaz a csoport pár hónappal később elárasztotta az egyetem környéki utcákat és a várost keresztényellenes falragaszokkal. (A ragasz mérete, betűtípus és persze a gendertempó is alátámasztja a kapcsolatot.)

Harcra hívnak.
Harcra hívnak.

Az olvasóink által beküldött fotók tanulsága alapján a következő feliratok kerültek ki az oszlopokra, utcai felületekre:

“Harcolj az LMBTQI-jogok érvényesüléséért! Pusztítsd a klerikalizmust!”

“A homofóbia az idióták erkölcse!”

“Pusztítsd a vallásos elmebajt! Égesd a Bibliát!”

Egyik olvasónk saját bevallása szerint már 150 hasonló ragaszt távolított el az utcákról, de a letépett gyalázkodó feliratok helyére esténként rendre újak kerülnek ki. Forrásunk hozzátette, most már úgy tűnik, központilag is zajlik a ragaszok eltávolítása.