SHARE
Merkel titkos játszmát játszik.
Merkel titkos játszmát játszik.

Angela Merkel gőzerővel dolgozik az örökségén, ám az utókor nem mond majd köszönetet. 

A német kancellár belső információk szerint arra buzdította az Európai Unió tagállamait, hogy az iráni alku megmentése érdekében ne rakják át a nagykövetségüket Jeruzsálembe.

Az információ Tomas Sandelltől származik az European Coalition for Israel alapító-igazgatójától. Állítása szerint kancellár a személyesen beszélt azokkal a közép-kelet európai országok vezetőivel, akik szándékukat fejezték ki a nagykövetségek áthelyezését illetően. Az információt a Jerusalem Post is közölte. 

“Az jutott a tudomásunkra több forrásból is, hogy a közép-kelet európai országok – akik szándékukat fejezték ki a nagykövetségük Jeruzsálembe költöztetését illetően, ami egy teljesen természetes dolog volna tőlük, hogy Berlinból személyesen Angela Merkeltől kaptak telefonhívást. Ennek természetesen semmiképpen sem szabadna megtörténnie.”

http://breitportal.hu/2017/02/13/ilyet-csak-nemetorszagban-lat-transzvesztitaval-pozolt-merkel-parlamentben/

Merkel mentené az iráni alkut

A legtöbb telefonbeszélgetés áprilisban történt. “Ez precedens nélküli. Ez nem az a Németország, ami egykor volt. Sőt, nem az az Angela Merkel, akit egykor megválasztottak” – fogalmazott Sandell. 

Európában többen is tettek az áthelyezésre vonatkozó kijelentéseket. Köztük a cseh elnök Milos Zeman, illetve az osztrák alkancellár Heinz-Christian Strache is. 

Az információk szerint a német kormányfő az iráni nukleáris alkut szerette volna ezzel megmenteni, legalábbis az iráni-európai gazdasági kapcsolatokat. 

Forrás: Breitbart