SHARE

Nem csak a Kongresszus első muszlim képviselőnői mutatkoztak be a héten, de rekordszámú LMBT-aktivista is bekerült a törvényhozásba. 

LMBT-történelmet írtak

Soha korábban ennyi, nyíltan az LMBT valamelyik identitásához tartozó tagja nem volt az Egyesült Államok törvényhozásának. 

A szenátusba Krysten Sinema személyében Arizona államból beválasztották az első nyíltan biszexuális nőt. Mellette még egy LMBT szenátor van, a wisconsini Tammy Baldwin, aki pedig leszbikus.

Eskütétel a Kongresszusban.
Eskütétel a Kongresszusban.

A Szenátus mellett a Képviselőházba is berobbant a genderforradalom. Az eddigi három homoszexuális képviselőhöz (Mark Takano, Sean PAtrick Maloney és David Cicilline) további négy homoszexuális képviselő csatlakozik: Angie Craig, Sharice Davids, Katie Hill és Chris Pappas. Mindannyian demokraták. 

EZT OLVASTAD? TRANSZNEMŰ KÉPVISELŐK KÉSZÜLNEK A KONGRESSZUSBA

Az érintett képviselők ráadásul genderaktivisták is, így a demokrata többség az genderlobbi további térnyerését is eredményezheti. Nancy Pelosi demokrata házelnök az első beszédében bejelentette, meg fogják szavazni az úgynevezett Egyenlőség Törvényt. Ezt a republikánus többség eddig következetesen blokkolta. 

A tavalyi midterms során amúgy kormányzókat is választottak. Így választották meg az első nyíltan meleg kormányzót is az Egyesült Államokban: Jared Polis-t.