BREIT PORTAL DZSIHÁD A belga főimám-jelölt arra kéri Allahot, hogy “égesse el és belezze ki...

A belga főimám-jelölt arra kéri Allahot, hogy “égesse el és belezze ki a zsidókat”

2973
0
SHARE
A belga imám, aki nyilvánosan a toleranciát, titokban a gyilkos erőszakot hirdeti.
A belga imám, aki nyilvánosan a toleranciát, titokban a gyilkos erőszakot hirdeti.

Ha minden a várakozások szerint alakul, a Belgiumi Imámok Ligájának következő elnöke Mohamed Toujgani lehet. Durva antiszemita videó került elő róla. 

Nyilvánosan toleranciát hirdet, titokban gyilkos erőszakot

A Belga Antiszemitizmus elleni Liga publikálta azt a 2009-es felvételt, melyben hallható a leendő főimám Allahhoz intézett botrányos imája. 

“Uram, világok mestere, töltsd el félelemmel a zsidó elnyomók szívét… Uram, töltsd be a szívüket félelemmel. Remegjen a föld a lábuk alatt. Uram, legyen a mártírok vére fegyverként a zsidó elnyomók lábai alatt, és ez a vér váljon tűzzé, ami elégeti őket és támassz szelet, ami kibelezi őket… Ó Uram töröld el őket.”

A botrányos ima elmondója, Toujgani jelenleg az el-Khalil mecset imámja. A mecset a migránsok által lakott brüsszeli negyedben, Molenbeekben található. A negyed a terrorista események révén vált ismerté. 

A párizsi terrortámadás egyik elkövetője, Salah Abdeslam hónapkig rejtőzött itt a brutális vérfürdő után. 

Egy a sok európai főimám közül

Toujgani persze a nyilvánosság előtt másképp viselkedik, a beszédeiben elítéli a dzsihadizmust és a toleranciára buzdít. 

Nem a belga imám az egyetlen, aki botrányos kijelentéseket tett Európában. A koppenhágai Mundhir Abdallah a Masjid Al-Faruq mecsetből az mondta tavaly júliusban, hogy a végső megoldás minden problémájukra a kalifátus megalapítása és a zsidó lét teljes eltörlése, csak így fogják tudni meghódítani Európát. 

A kanadai Younus Kathrada azzal keltett nemrég botrányt, hogy a karácsonyt ünneplő muszlimokat rosszabbnak minősítette, mint a házasságtörő, hazug és gyilkos embereket.

Forrás: JTA