SHARE

Pornó, drag queen, önkielégítés, homoszexualitás. Még a csapból is a szex folyik a Netflix legújabb tinisorozatában. 

A szexuális felvilágosítás nyilván kulcsfontosságú a mai fiataloknak is, de ezúttal sikerült egy egészen torz és perverz formába ültetni ezt. Bár a Netflixnél már semmin sem csodálkozunk. 

Nem az első próbálkozás

Csak egy kis emlékeztető. A Netflix volt az, aki a régi tradicionális Anne Shirley sorozatból egy genderpropagandát csinált. Szintén a vállalathoz köthető Bill Nye tudománytalan dokusorozata, amelynek egyik epizódjában a heteroszexualitást akarták nem normális, szürke, unalmas dolognak beállítani. Sőt a Netflix Big Mouth sorozatában pedig az egészen kicsiknek csináltak animációs sorozatot, amelyben beszélő nemiszervek értekeztek a pubertás kihívásairól, az önkielégítés természetességéről, totálisan szürreális formában

A vallásos családban felnevelkedő dragqueen és a fűvel-fával összefekvő szexterapeuta gyereke. Micsoda karakterek...
A vallásos családban felnevelkedő dragqueen és a fűvel-fával összefekvő szexterapeuta gyereke. Micsoda karakterek…

A mostani sorozat egyáltalán nem rejti véka alá a célját, eleve a Sex Education címet kapta. A brit vigjáték-sorozat január 11-éve indult útnak a Netflixen. Az alapsztori egy visszahúzódó, félénk tinédzserről szól, akit eléggé megvisel, hogy az édesanyja szexuál-terapeuta és teljesen beleavatkozik az életébe. A főhős egy igazi rossz-lánnyal társul, hogy egyfajta iskolai klinikát hozzanak létre diáktársaik számára, akik őszintén elmondják nekik furcsa szexuális problémáikat. 

A sorozat egy sor problémás karaktert soroltat fel. Ott van például a főszereplő Otis édesanyja, aki elvált férjétől és rendszeresek az egyéjszakás kalandjai. Otis legjobb barátja egy konzervatív afrikai családból származik, s sosem találnák ki – homoszexuális. Ráadásul a vallásos háttere ellenére egyik nagy hobbija, hogy drag queen-nek öltözik. 

8 perc alatt fullba nyomta a kretént a Netflix

Persze a részekben felmerülő tinédzserkori szexuális devianciák a legszélesebb repertoárban kerülnek terítékre. Mindenki mindenkibe szerelmes, a legaberráltabb fétisek kerülnek elő, mintha csak az internetes pornográfia legmélyebb bugyrából húzták volna elő a sorozat “való világát”.

Az LMBTQ közösség persze ujjong a sorozatért. A Twittert elözönlötték az áradozó kommentárok. Hanna például azt írta, mindössze csak 8 percet nézett a sorozatból, de már van benne: 

  • egy aszexuális szál
  • egy szexuálisan szabados, egyedülálló középkorú anya
  • egy homoszexuális fekete fiú
  • egy különböző bőrszínű leszbikus párt
  • és az a komplexus, hogy csak két meleg srác van a suliban, ezért ők biztos összeillenek

Ez talán mindent elmond a sorozatról. 

Fours: Netflix